Δ. Πύργου
Συνάντηση Δρ. Αυγερινοπούλου με Πα.Δ.Ε.Ε. για Επίσκεψη στην Ηλεία – Οι Ελληνικής Καταγωγής Βουλευτές από όλον τον Κόσμο θα συνεδριάσουν στην Ηλεία μετά από πρόσκληση της Δρος Αυγερινοπούλου
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 16:44

Συνάντηση στο πολιτικό γραφείο της Δρ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, πρ. Βουλευτή Ν. Ηλείας, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) μετά από πρόσκληση της Δρος Αυγερινοπούλου να οργανωθεί επίσκεψη της Πα.Δ.Ε.Ε. στο Νομό Ηλείας.

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) είναι μη κομματική πολιτική ένωση, η οποία σκοπό έχει τη δικτύωση και συνεργασία των ελληνικής καταγωγής μελών κοινοβουλίων που εκλέγονται σε τρίτες χώρες. Σήμερα τα μέλη της αριθμούν τα 200 προερχόμενα από 27 χώρες. Σε αυτά περιλαμβάνονται πρ. πρωθυπουργοί, πρόεδροι και αντιπρόεδροι κοινοβουλίων, υπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές ελληνικής καταγωγής εκλεγμένοι σε διάφορα νομοθετικά σώματα σε όλο τον κόσμο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο Πολιτειακός Γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ των Η.Π.Α., κος Λεωνίδας Ραπτάκης, ο Βουλευτής Δυτικής Αυστραλίας, κος Πήτερ Κατσαμπάνης και η κα Μαρία Δασκαλάκη, υπεύθυνη Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και ο κος Γεώργιος Νούλας, Δικηγόρος και συγγραφέας του βιβλίου: “O Ρόλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της Βουλής των Αποδήμων.» Η Δρ. Αυγερινοπούλου εξήρε την ιστορική και πολιτιστική σημασία του Ν. Ηλείας, καθώς και την αναπτυξιακή δυναμική του Νομού, και προσκάλεσε τους Βουλευτές -μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. να επισκεφτούν στο τέλος Ιουλίου 2017 τον Νομό. Οι Βουλευτές δέχτηκαν την πρόσκληση της Δρος Αυγερινοπούλου και τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης.

alt alt

 
MΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΗΛΕΙΑΣ Δρ. ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ-ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 00:00

Μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις της Βουλευτού Ηλείας, Δρ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και την τελευταία κοινοβουλευτική Ερώτησή της υπαρ.21334/5-9-2014, με την οποία ζητούσε την αναβάθμιση της Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ, τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Παιδείας ανήγγειλαν ότι η Σχολή Εκπαίδευσης Τεχνικών Τηλεπικοινωνιών του Πύργου έλαβε άδεια Κέντρου Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2, με την επωνυμία «ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Η ΣΕΤ.ΤΗΛ, υπέβαλε το αριθμ. πρωτ. Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. 49744/27.08.2014 αίτημα για χορήγηση άδειας Κέντρου Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2. Ο φάκελος, με την προσκόμιση των υπ’αριθ. Πρωτ. ΕΟΠΠΕΠ 53092/23-9-14 συμπληρωματικών στοιχείων, χαρακτηρίστηκε πλήρης και συμβατός με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. 

Μετά τη διεξαγωγή αυτοψίας στην κτιριακή εγκατάσταση του φορέα επί της οδού Έλληνα Στρατιώτη 1, στον Πύργο Ηλείας, απαραίτητη για τη χορήγηση άδειας Κέντρου Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2, το Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ κατά την 134η 23-1-2014 Συνεδρίασή του, αποφάσισε τη χορήγηση άδειας Κέντρου Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2, στον φορέα με την επωνυμία «ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» και διακριτικό τίτλο «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΣΕΤΤΗΛ ΚΕΔΙΒΙΜ 2» με έδρα επί της οδού Έλληνα Στρατιώτη 1, στον Πύργο Ηλείας. Ο φορέας έλαβε κωδικό αδείας 2000164». 

Η Ηλεία Βουλευτής στηρίζει ένθερμα τη λειτουργία της Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ και την αναβάθμιση της μονάδας προς όφελος και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Η λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 δεν θα συνεχίσει μόνο την άριστη παράδοση της σχολής στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, αλλά θα λειτουργήσει και προς την κατεύθυνση της καλύτερης διασύνδεσης της σχολής με την σπουδάζουσα νεολαία και την κοινωνία. 

Δείτε την απάντηση του Υπουργείου εδώ: http://www.parliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/9087799.pdf

 
Παρέμβαση Αυγερινοπούλου στον Πρωθυπουργό για τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Πύργου
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 00:00

Παρέμβαση στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλο πραγματοποίησε σήμερα η  Ηλεία Βουλευτής, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου για τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Πύργου. 

Η Βουλευτής, η οποία αν και βρίσκεται σε αποστολή της Βουλής των Ελλήνων στη Νέα Υόρκη, ενημερωθείσα από τη δημοτική αρχή, αλλά και από δημοτικούς υπαλλήλους για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση του Δήμου Πύργου, η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις στη μισθοδοσία του προσωπικού απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό, με την οποία αφού παραθέτει τα προβλήματα, ζητά τη συνδρομή του γραφείου του προκειμένου να συντονιστεί καλύτερα και να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση του Δήμου. 

Η Δρ. Αυγερινοπούλου επικοινώνησε παράλληλα με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλο με τον οποίο συζήτησε το σοβαρό πρόβλημα της μισθοδοσίας. Η ίδια ζήτησε την οικονομική ενίσχυση του Δήμου τόσο για την ταχεία απόδοση της κρατικής ενίσχυσης, όσο και για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ο κ. Ντινόπουλος διαβεβαίωσε την Δρ. Αυγερινοπούλου ότι θα συνεργαστεί με τον Δήμαρχο Πύργου για την καλύτερη αντιμετώπιση των εν λόγω προβλημάτων.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2