Δ. Ζαχάρως
Αξίζει να γίνουμε όλοι δότες μυελού των οστών!
Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017 17:54

Συγχαρητήρια στους Ποδηλάτες Ζαχάρως και το Όραμα Ελπίδας, καθώς και την Έφη Βλάμη,Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ξιφασκία με αμαξίδιο και τον Παύλο Μάμαλο,χρυσό Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016  έδωσε η Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πρ. Βουλευτής Ν. Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία παρευρέθηκε στην εκδήλωση «Μήνυμα Ελπίδας και Θάρρους μέσα από τον αθλητισμό» που οργανώθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ζαχάρως την Κυριακή 30 Απριλίου 2017. 

Η Δρ. Αυγερινοπούλου δήλωσε: “ Ήταν μια εκδήλωση που μας συγκίνησε όλους. Το μήνυμα των Ποδηλατών Ζαχάρως, του Οράματος Ελπίδας και όλων των συντελεστών της εκδήλωσης  ήταν ότι αξίζει να γίνουμε όλοι δότες μυελού των οστών και αιμοποιητικών κυττάρων, ώστε να σώσουμε μια ζωή. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί λίγο από το χρόνο μας και δεν ενέχει επικινδυνότητα. Στη χώρα μας είναι πολύ λίγοι οι δότες μυελού των οστών. Αν αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων εθελοντών δοτών, ταυτόχρονα αυξάνεται η πιθανότητα να βρεθεί το κατάλληλο µόσχευµα για την πλειοψηφία των ασθενών χωρίς απειλητικές για τη ζωή τους καθυστερήσεις και µε μηδαμινό κόστος.»

alt      alt

Οι Ποδηλάτες Ζαχάρως συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση με το ‘Οραμα Ελπίδας. Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για την κάλυψη των αναγκών ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» από το 1993, στην οποία έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 670 μεταμοσχεύσεις με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και τώρα πλέον πραγματοποιούνται περίπου 55 ετησίως.

  alt alt

Η μαρτυρία της συμπατριώτισσάς μας, κας Κωστούλας Χριστοδουλοπούλου, ήταν καθοριστικής σημασίας για την απόφαση της Δρος Αυγερινοπούλου να γίνει εθελόντρια δότης του μυελού των οστών. Η κα Χριστοδουλοπούλου περιέγραψε την θετική εμπειρία της ως δότριας μυελού των οστών παρακινώντας 35 από τους παρευρισκόμενους να εγγραφούν ως εθελοντές στην τράπεζα του Συλλόγου Οράματος Ελπίδας. 

alt

Στη συνέχεια η Δρ. Αυγερινοπούλου παρακολούθησε την παρουσίαση των αθλημάτων του μπάντμιντον, της ξιφασκίας σε αναπηρικό καροτσάκι και της άρσης βαρών, που συνδιοργάνωσαν, μαζί με τους Ποδηλάτες Ζαχάρως, ο Ναυτικός Ομίλος Ζαχάρως, η Εθνική Παραολυμπιακή Ομάδα, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και οΦιλαθλητικός Όμιλος Πύργου.

alt

 

alt

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στους παρακάτω συνδέσμους :  Όραμα Ελπίδας και Ποδηλάτες Ζαχάρως

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΩ, ΤΟΝ ΚΑΪΑΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑ ΘΙΝ’ΑΛΟΣ
Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 00:00

zaxaroΣυνάντηση με το νέο Πρόεδρο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) κ. Δημήτριο Δημητρίου  είχε η  Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ. Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στα γραφεία της ΕΤΑΔ, η Ηλεία Βουλευτής ζήτησε μετ’επιτάσεως την  αξιοποίηση των ιαματικών πηγών του Καϊάφα, καθώς και την άμεση επαναλειτουργία του παραθαλάσσιου περιπτέρου «Παρά θιν’αλός» στη Ζαχάρω.

Η Ηλεία Βουλευτής συναντήθηκε με τον κ. Δημητρίου μετά τις επαφές που είχε για τα θέματα αυτά τόσο με τον νέο πρόεδρο και αξιωματούχους του ΤΑ.Ι.ΠΕΔ, όσο και με την Υπουργό Τουρισμού, κα.΄Ολγα Κεφαλογιάννη. 

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ζήτησε από τον κ. Δημητρίου να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες της ΕΤ.Α.Δ και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα έργα αναβάθμισης των ιαματικών πηγών και των εγκαταστάσεων του Καϊάφα. Ενημέρωσε επίσης, τον Πρόεδρο της Ε.Τ.Α.Δ. ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από ομογενείς επενδυτές για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στον Καϊαφα, όπως αυτό εκδηλώθηκε κατά το πρόσφατο ταξίδι και τις επαφές που είχε η Βουλευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες και με διεθνείς τουριστικές αλυσίδες.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου κάλεσε τον κ. Δημητρίου να επισκεφθεί την περιοχή για να αποκτήσει πλήρη εικόνα. Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΔ αποδέχθηκε την πρόσκληση και αναγνώρισε τις προσπάθειες της Βουλευτή για την Ζαχάρω και τον Καϊάφα όλα αυτά τα χρόνια. 

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 00:00

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ, ΤΩΝ ΑΛΥΚΩΝ, ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΘΙΝ’ΑΛΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Εφ’όλης της ύλης συζήτηση με στόχο να αξιοποιηθούν ακίνητα του Νομού, που έχουν περιέλθει στο ταμείο είχε η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με τον νέο Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Εμμανουήλ Κονδύλη. 

Η Δρ. Αυγερινοπούλου συζήτησε τους όρους αξιοποίησης, αλλά και περιβαλλοντικής προστασίας των ευαίσθητων οικοτόπων της Ηλείας, καθώς και την ανάγκη να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου επεσήμανε την ανάγκη ανάπτυξης του Νομού Ηλείας και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην αξιοποίηση των ακινήτων στο Βαρθολομιό του Δήμου Πηνειού, όσο και στις Αλυκές του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Η Δρ.Αυγερινοπούλου προσέθεσε επίσης, ότι είναι ανάγκη να διευθετηθεί το ανοικτό ζήτημα της διαχείρισης του παραθαλάσσιου περιπτέρου «Παρά Θιν’Αλός» στη Ζαχάρω, ενώ εξήγησε στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού Ηλείας, τόσο στον τομέα του τουρισμού, όσο και στον τομέα των ιαματικών πηγών. 

Ο κ. Κονδύλης συμφώνησε με τη Βουλευτή στην ανάγκη αξιοποίησης της περιοχής και ανήγγειλε ότι το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται σύντομα να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για το παραθαλάσσιο ακίνητο στην περιοχή του Βαρθολομιού, καθώς υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον από επενδυτές. Ο ίδιος ενημέρωσε τη Βουλευτή για όλη τη γκάμα των δραστηριοτήτων του ΤΑΙΠΕΔ στην Ηλεία σε ακίνητα που είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν. 

Η Δρ. Αυγερινοπούλου πρότεινε στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ να συμβάλει στη διαφήμιση της Ηλείας, μέσα από τις διεθνείς επαφές της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αλλά και κατά τη διάρκεια επικείμενης επίσκεψής της στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει επαφές με εκπροσώπους της ομογένειας.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2