Δ. Αρχαίας Ολυμπίας
Δήλωση Αυγερινοπούλου για το Αρχοντικό Πετραλιά
Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 12:24

«Το Αρχοντικό Πετραλιά αναβιώνει την μακραίωνη ιστορία του, αλλά υπηρετεί και τις νεότερες γενιές ως «Κέντρο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος» αναδεικνύοντας την ομορφιά και την αξία της Δίβρης και των ανθρώπων της!» δήλωσε η Δρ. Αυγερινοπούλου, πρώην Βουλευτής Ν. Ηλείας, μετά την τελετή εγκαινίων του «Κέντρου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος» το οποίο στεγάζεται στο ανακαινισμένο πλέον Αρχοντικό της Οικογένειας Πετραλιά στη Δίβρη του Ν. Ηλείας, με επιμέλεια του εξαίρετου καθ. Νίκου Αναστασόπουλου. «Το Αρχοντικό της Οικογένειας είναι ζωντανό ενθύμημα τόσο της ιστορίας της ίδιας της Οικογένειας των Πετραλαίων, πολιτικών, αγωνιστών και πνευματικών πρωτοπόρων του τόπου, όσο και της ίδιας της Δίβρης. Για αυτό το λόγο, οι αδελφές Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Τίτη Ψιλάκη-Πετραλιά δώρισαν το Αρχοντικό στον τοπικό Δήμο, ως άλλη μια σπουδαία κίνηση της οικογένειας στη γενέτειρά τους. Ήταν δε ιδιαίτερη τιμή η τέλεση των εγκαινίων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, η Δίβρη πρέπει να είναι περήφανη για αυτό το κόσμημα. Ήδη η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το Κέντρο με αγάπη. Φαίνεται και από την εξαιρετική οργάνωση της εκδήλωσης και από τη συμμετοχή τόσων νέων ανθρώπων που ομόρφυναν τις εικόνες μας από την περιοχή με τις παραδοσιακές τους φορεσιές! Εύχομαι να αποτελέσει το Κέντρο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος της Δίβρης έναυσμα διερεύνησης αυτής της πανέμορφης και αξιοθαύμαστης περιοχής, από επισκέπτες από όλη τη χώρα! Αξίζει να το επισκεφτούμε όλοι!» 

Φωτογραφίες με (α) την Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, (β) με την Ντόρα Πάλλη, κόρη της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, (γ) τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στα εγκαίνια (πηγή : olympia.gr) και (δ) τους νέους του χωριού στην εκδήλωση.

alt alt

 alt alt

 
Με αφορμή τον υπό διαβούλευση νέο Αθλητικό Νόμο Επικοινωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού για την Αρχαία Ολυμπία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 00:00

olympia fullΕπικοινωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού για την Αρχαία Ολυμπία ως τόπο γέννησης, κοιτίδα του Ολυμπισμού και τόπο αφής της Ολυμπιακής Φλόγας είχε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με αφορμή και το υπό διαβούλευση νέο αθλητικό νομοσχέδιο. 

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ενημέρωσε τον κ. Ιωάννη Ανδριανό για τις ελλείψεις του σχετικού άρθρου, που αναφέρεται στην Αρχαία Ολυμπία και την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας μόνο κατά τους Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ηλεία Βουλευτής ζήτησε να γίνουν οι κατάλληλες προσθήκες και τροποποιήσεις, που θα απηχούν την πραγματική συμβολή της Αρχαίας Ολυμπίας στο Ολυμπιακό πνεύμα.

Ζήτησε ως εκ τούτου, από τον κ. Υπουργό να αποσύρει το εν λόγω άρθρο και πρότεινα την αντικατάστασή του με διατάξεις που θα κατοχυρώνουν τη θέση της Αρχαίας Ολυμπίας και της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Εξήγησε στον κ. Υπουργό ότι θεωρώ απαράδεκτο τον αποκλεισμό της Αρχαίας Ολυμπίας από όποιες διοργανώσεις φέρουν το όνομα "Ολυμπιακοί Αγώνες" οποιαδήποτε κι αν είναι η κατηγορία των αθλητών που λαμβάνει μέρος, ή ο χρόνος τέλεσής τους. Θεωρώ απαράδεκτο να έρχεται στο προτεινόμενο νομοσχέδιο ένα μεμονωμένο άρθρο, το οποίο κατοχυρώνει τμηματικά μόνο, τη συμμετοχή του ελληνικού κράτους σε σχέση με τη χρήση της Ολυμπιακής Φλόγας. 

«Θα πρέπει να διαπραγματευτούμε το σύνολο του πλαισίου που καθορίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς. Χρειάζεται να αναλάβουμε πρωτοβουλία προς όφελος της Ελλάδας και της Αρχαίας Ολυμπίας, αναδεικνύοντας τόσο το ρόλο της κοιτίδας των Ολυμπιακών Αγώνων κατά την τέλεσή τους, όσο και στην προβολή του πραγματικού νοήματος των Ολυμπιακών Αγώνων. Για το ζήτημα αυτό σκοπεύω να ενημερώσω λεπτομερώς και τον πρωθυπουργό».

 
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, Ν.Δ, ΔΡ. ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 00:00

ΠΗΡΕ ΦΕΚ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΥΚΑΝΙΑΣ

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν σήμερα οι προσπάθειες της Βουλευτού Ηλείας, Ν.Δ. Δρ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, η οποία με συνεχείς παρεμβάσεις προώθησε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους κατοίκους της Καυκανιάς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που επλήγησαν από κατολισθήσεις. 

Συγκεκριμένα, μετά από νέα επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το ζήτημα, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., 

Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου ενημερώθηκε ότι η Κ.Υ.Α. που αφορά την οριοθέτηση της Καυκανιάς, του Δ.Αρχαίας Ολυμπίας και των πιστωτικών διευκολύνσεων προς τους κατοίκους της, δημοσιεύτηκε σήμερα στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης με αριθμό ΦΕΚ Β΄2886/21.10.2014. Η εν λόγω ΚΥΑ εγκρίθηκε από τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη στις 9 Οκτωβρίου και στις 17 Οκτωβρίου προωθήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών για να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.  Η διαδικασία συλλογής υπογραφών έπρεπε να επαναληφθεί, καθώς είχε συμπέσει με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.  

Η Δρ. Αυγερινοπούλου μεριμνώντας για την περιοχή και τους πληγέντες είχε ζητήσει από όλους τους υπουργούς που έπρεπε να υπογράψουν την απόφαση να επισπεύσουν τις ενέργειές τους, καθώς οι κάτοικοι  πρέπει να στηριχθούν και να προχωρήσουν τις διαδικασίες για να επισκευάσουν τις κατοικίες τους ή να μετεγκατασταθούν.  

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους υπουργούς, αλλά και τους αρμόδιους υπαλλήλους για την ανταπόκρισή τους σε αυτό το πολύ σημαντικό για τους κατοίκους της περιοχής, αίτημα» δήλωσε η Ηλεία Βουλευτής. 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2