Δ. Ανδρίτσαινας - Κρεστένων
Το Κέντρο Υγείας της Ανδρίτσαινας σε πλήρη λειτουργία για τις εορτές του Πάσχα – Συνάντηση με Συλλόγους Ετεροδημοτών Ανδριτσαίνης, Λυνίσταινας, Δαφνούλας και Φαναρίου
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 22:38

Ενόψει των εορτών του Πάσχα και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ορεινές περιοχές του Νομού μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της πρ. Βουλευτού Ν. Ηλείας, Δρ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και των Προεδρείων των Συλλόγων Ανδρίτσαινας, Λυνισταίνων, Δαφνουλαίων και Φαναριτών στα γραφεία τους επί της οδού Χαλκοκονδύλη, στην Αθήνα. Συζητήθηκαν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και κυρίως τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την μη ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας.

Οι σύλλογοι εξέφρασαν στη Δρα. Αυγερινοπούλου την έντονη ανησυχία τους για την έλλειψη επαρκούς ιατρικού προσωπικού και εφημεριών καθώς και για το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας θα παρέμενε κλειστό κατά τις ημέρες του Πάσχα και συγκεκριμένα από την Μεγάλη Πέμπτη έως και την Δευτέρα του Πάσχα. Η κα Αυγερινοπούλου επικοινώνησε άμεσα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κο Τάκη Νικολόπουλο, τον ενημέρωσε για την κατάσταση, και μετά από σειρά επαφών που έκανε ο κ. Νικολόπουλος, έδωσε στην πρ. Βουλευτή την διαβεβαίωση για την πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και συλλόγους, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την πλήρη κάλυψη των εφημεριών και ιατρικών θέσεων στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας για όλες τις ημέρες του χρόνου. Η υγεία των συμπολιτών μας δεν είναι θέμα διαπραγματεύσιμο.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση της πρ. Βουλευτού, Δρος Αυγερινοπούλου, με τον Προέδρο και τον Αντιπροέδρου του Συλλόγου Ανδριτσαίνης, κο Θεοχάρη και κο Τράπαλη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λυνιστιάνων, κο Σμυρνή, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δαφνουλαίων, κο Παπαγρηγορίου, και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φαναριτών, κο Πάπαρη, στα γραφεία τους επί της οδού Χαλκοκονδύλη, στην Αθήνα.

alt alt

 

 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΔΙΑΣΕΛΑ, ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ, ΚΡΕΣΤΕΝΑ
Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 00:00

Πρωτοβουλία ανέλαβε η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ. Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου για το διαδίκτυο στα Διάσελα, καθώς και σε όλο τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. 

Σε επικοινωνία της με το γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών κ. Μανώλη Δασκαλάκη η Βουλευτής Ηλείας μετέφερε το αίτημα του Προέδρου του Δ.Δ Διάσελων, αλλά και άλλων εκπροσώπων ορεινών περιοχών του Νομού για ταχύτερη εγκατάσταση ασύρματου δικτύου ΄Ιντερνετ επισημαίνοντας ότι η έλλειψη του προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων, όπως είναι μεταξύ άλλων, η συνταγογράφηση φαρμάκων και η επικοινωνία με δημόσιες υπηρεσίες. 

Η Ηλεία Βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση για το wi-fi και τον Φεβρουάριο του 2013 επισημαίνοντας ότι η έλλειψη διαδικτύου στερεί από τους κατοίκους δυσπρόσιτων περιοχών τη δυνατότητα επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς δεν υφίστανται πολλές δυνατότητες για ψυχαγωγία, εκπαίδευση ή εξεύρεση εργασίας.

 Η Βουλευτής ενημερώθηκε ότι το πρόγραμμα για  ασύρματο διαδίκτυο (wi-fi) αναμένεται να ξεκινήσει το Φθινόπωρο και να έχει ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015. Στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων υπάρχει πρόβλεψη να τοποθετηθεί στα Διάσελα, τα Μακρίσια, το Καλλίκωμο, τη Βρύνα, την Καλλιθέα, την Ανδρίτσαινα και την Καλλιθέα. Το σύστημα θα τοποθετηθεί σε σημεία, που έχει υποδείξει ο Δήμος. Επιπλέον, μόνιμη λύση με σύνδεση ADSL και γρήγορες ταχύτητες θα δώσει το σύστημα για τις λεγόμενες «λευκές περιοχές» (Rural) και θα ολοκληρωθεί εντός διετίας. 

Το έργο ύψους 161.077.032 €  κατακυρώθηκε την 1η Ιουλίου και αναμένεται να λάβει έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς θα γίνει με δημόσια χρηματοδότηση και με ΣΔΙΤ. Η τοποθέτηση του αναμένεται να ξεκινήσει και αυτή το Φθινόπωρο και θα αφορά το 40% της ελληνικής επικράτειας, σε περιοχές όπου οι ιδιώτες δεν είχαν κατασκευάσει δίκτυο με δικά τους κεφάλαια, εξαιτίας του μικρού οικονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές με μικρό πληθυσμό. 

 
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 11:50