Δ. Ανδραβίδας - Κυλλήνης
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛ.Γ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ Δ.ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ
Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015 00:00

avgerinopoulou2Παρέμβαση στον ΕΛ.Γ.Α για τον παγετό που έπληξε με σφοδρότητα τις τελευταίες ημέρες τις καλλιέργειες στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης πραγματοποίησε σήμερα η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. 

Η Βουλευτής μετά από επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Διονύση Μάλλιαρη και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανδρέα Τσουκαλά, μετέφερε  στον Αντιπρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α κ. Αργύρη Μποτό ότι ο παγετός που έπληξε τις καλλιέργειες από τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 και συνεχίζεται λόγω των καιρικών συνθηκών έχει προκαλέσει ολοκληρωτική καταστροφή και οι παραγωγοί πρέπει να αποζημιωθούν. 

Η Δρ. Αυγερινοπούλου, η οποία βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των παραγωγών του Νομού Ηλείας ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. να δοθεί παράταση και να γίνει δυνατή η αναγγελία της ζημίας της 31ης Δεκεμβρίου. Η Βουλευτής ζήτησε επίσης, να αποσταλούν άμεσα κλιμάκια για να ελέγξουν τη ζημιά από τον παγετό.

 
ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΕΠΠΕΡΑΑ
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 00:00

ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ ΒΑΡΔΑΣ

Για όλες τις τεχνικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει η νέα δημοτική αρχή προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του ΒΙΟ.ΚΑ Βάρδας ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Σωκράτης Αλεξιάδης τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου που τον συνόδευσαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ, μετά από αίτημα της Βουλευτού Ηλείας, Ν.Δ. δόκτορος Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος εξήγησε την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης του έργου και τη σημασία του για την περιοχή και τη δημόσια υγεία. 

Οι επιτελείς του ΥΠΕΚΑ εξήγησαν ότι το έργο είναι άμεσα υλοποιήσιμο και ανέλυσαν τους τυπικούς λόγους για τους οποίους ήταν αναγκασμένοι να το απεντάξουν, αλλά και τις τεχνικές λεπτομέρειες προκειμένου να μπει άμεσα ξανά το έργο στον προγραμματισμό και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου. 

Μάλιστα, όπως σημείωσαν τόσο ο κ. Αλεξιάδης όσο και ο προϊστάμενος του προγράμματος κ. Μαμαλούγκας, επειδή η Βάρδα είναι οικισμός προτεραιότητας, ο ΒΙΟ.ΚΑ της περιοχής θα είναι νέο έργο εμπροσθοβαρές και ο επαναπρογραμματισμός του μπορεί να γίνει εντός των προσεχών εβδομάδων, καθώς το έργο είναι υπερώριμο και είναι έτοιμες ορισμένες από τις αναγκαίες μελέτες. 

Από την πλευρά του Δήμου έγινε γνωστό, ότι κάποιες από τις αναγκαίες ενέργειες έχουν ήδη δρομολογηθεί και οι υπόλοιπες μελέτες θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. 

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Ανδρέας Μίγκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Σοφιανόπουλος, καθώς και η Πρόεδρος του Οργανισμού Περιβάλλοντος του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κα. Αννα Κοντόγιωργα.

 
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΔΡ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 00:00

NTINOPOULOSΑπόφαση για την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μετά τις πλημμύρες που υπέστη στις αρχές του Φθινοπώρου, υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός  Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος, μετά από πρόταση της Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, Βουλευτού Ηλείας Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία τον επισκέφθηκε για το θέμα αυτό στις 3 Σεπτεμβρίου. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για θέματα πολιτικής προστασίας θα ενισχυθούν με κονδύλιο 30.000 Ευρώ.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό μετά από αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει σε αγροτικές περιοχές της Βουπρασίας και των Λεχαινών, οι οποίες είχαν πλημμυρίσει μετά από τη νεροποντή της 1ης Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. κ. Χρήστο Παλαιολόγο. 

Στη συνάντηση η Ηλεία Βουλευτής είχε ενημερώσει τον Υπουργό Εσωτερικών για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τις ελλείψεις μηχανημάτων που αντιμετωπίζουν οι Τ.Ο.Ε.Β. της Ηλείας, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να προχωρούν εγκαίρως σε καθαρισμούς ρεμάτων και χειμάρρων και είχε ζητήσει οικονομική ενίσχυση των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας του Δήμου. 

Η Ηλεία Βουλευτής είχε επίσης επισημάνει ότι υπάρχει σημαντική ανάγκη μεγαλύτερου συντονισμού των κρατικών υπηρεσιών για την πρόληψη των πλημμυρών, αλλά και τρόπους ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2