ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΌ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 00:00

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Επανειλημμένες επικοινωνίες με το Υπουργείο Εργασίας και παρεμβάσεις για το Γηροκομείο Πύργου «Άγιος Χαράλαμπος» πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, μετά από δημοσιεύματα που έφεραν την μονάδα να κλείνει. 

Η Ηλεία Βουλευτής είχε και πάλι χθες, επικοινωνία με τον Υφυπουργό Εργασίας, αρμόδιο υπουργό για θέματα κοινωνικής πρόνοιας, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος διέψευσε οποιαδήποτε τέτοια απόφαση. Χαρακτηριστικά δε, ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε την Βουλευτή ότι ουδέποτε έλαβε εισήγηση για να κλείσει το γηροκομείο, ενώ και η διοικήτρια της μονάδας απέστειλε στις 21 Οκτωβρίου επιστολή διάψευσης στην εφημερίδα, καθώς και σχετικό Δελτίο Τύπου με το οποίο διέψευδε την είδηση. 

Η Ηλεία Βουλευτής πάντως, επεσήμανε στον κ. Υφυπουργό ότι η παραμονή και εύρυθμη λειτουργία του Γηροκομείου είναι εξαιρετικά σημαντική και εντελώς αναγκαία για την Ηλεία και τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους της μονάδας. 

 

Ζήτησε ως εκ τούτου από τον κ. Κεγκέρογλου,  την άμεση στελέχωση του Γηροκομείου Πύργου με ειδικευμένο προσωπικό, αλλά και να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου να λειτουργήσουν εύρυθμα οι δομές κοινωνικής πρόνοιας στο Νομό Ηλείας.  Η Ηλεία Βουλευτής, να υπενθυμίσουμε, είχε πριν από λίγο διάστημα συνάντηση με τον κ. Υφυπουργό κατά τη διάρκεια της οποίας είχε συζητήσει μαζί του, όλα τα προβλήματα λειτουργίας του γηροκομείου, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα της είναι η στήριξη της τρίτης ηλικίας.

 
Σημαντικό βήμα για τις γυναίκες της Ηλείας η ίδρυση Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στον Πύργο
Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 00:00

Θα ήθελα να χαιρετίσω την ίδρυση Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών θυμάτων βίας. Το Κέντρο, που στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου, Γυμνασιάρχου Δούκα και Ξάνθου στον Πύργο κατασκευάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και θα ανήκει στον Δήμο Πύργου.

Το υψηλά καταρτισμένο προσωπικό του θα παρέχει ενημέρωση και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας. Το Κέντρο του Πύργου αποτελεί ένα από τα 15 Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε μεγάλες πόλεις της χώρας μας.

Πρόκειται για μια υπηρεσία απαραίτητη, η οποία θα επιτρέψει στις γυναίκες να αναζητούν επαγγελματική βοήθεια σε δύσκολες περιστάσεις, ενώ σε συνεργασία με φορείς της πολιτείας θα υλοποιούνται δράσεις πρόληψης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πύργου θα μπορεί να εξυπηρετεί γυναίκες από όλο το Νομό, ενώ ήδη έχει στελεχωθεί με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό. 

Τα εγκαίνια του θα πραγματοποιηθούν Σάββατο 5 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ στο κτίριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου, Γυμνασιάρχου Δούκα και Ξάνθου στον Πύργο από την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κ. Βάσω Κόλλια και αξίζει να ενημερωθούμε όλοι για τις δυνατότητες και τις δραστηριότητές του.