Συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου απέστειλε η Δρ. Αυγερινοπούλου
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 11:55
Σε επικοινωνία με μέλη της οικογένειας της συζύγου του αδικοχαμένου πιλότου, Γεωργίου Μπαλταδώρου, η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Yποθέσεων της Βουλής, εξέφρασε τα ειλικρινέστερα συλλυπητήρια της για την μεγάλη τους απώλεια. Ο 34χρονος Γεώργιος Μπαλταδώρος, ως ένας από τους εξαίρετους πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, είχε συμμετάσχει σε σημαντικές ασκήσεις, ενώ έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. «Σήμερα πενθούμε όλοι οι Έλληνες το χαμό του άξιου πιλότου μας. Τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του, αποστέλλουμε ιδιαιτέρως και από το Ν. Ηλείας, καθώς η οικογένεια της συζύγου του κατάγεται από το Νομό μας, και τους ευχόμαστε κουράγιο και υπομονή. Η Πολιτεία πρέπει να συμπαρασταθεί σε κάθε βήμα στο μέλλον στην σύζυγο και τα παιδιά του» δήλωσε η Δρ. Αυγερινοπούλου.
 
Ευχές για το Πάσχα
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 00:00

alt

 
Δήλωση Δρ. Αυγερινοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 17:12

«Η 2α Απριλίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2008. Ο εορτασμός της ημέρας στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το μείζον αυτό ζήτημα και να συνεχίσει το διάλογο για την ομαλή ένταξη των παιδιών μας που πάσχουν από αυτισμό στο κοινωνικό σύνολο.

Έρευνες δείχνουν ότι περίπου 1 στα 150 παιδιά τα οποία γεννούνται σήμερα είναι αυτιστικά. Πρόκειται για μια πάθηση που έχει αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Όλοι έχουμε ένα άτομο με αυτισμό κοντά μας, στο σχολείο, τη γειτονιά, τη δουλειά μας, την οικογένειά μας.

Πρόκειται για συμπολίτες μας που με δυσκολία ζητούν βοήθεια όταν την χρειάζονται. Για αυτό πρέπει να ενσκήψουμε εμείς πάνω τους και να τους προσφέρουμε όση βοήθεια μπορούμε τόσο σε αυτούς όσο και τις οικογένειές τους, ώστε να ενταχθούν όσο πιο ομαλά μπορούν στην καθημερινότητα.

Ας έχουμε στο μυαλό μας, ότι είναι άτομα με διαφορετικές ικανότητες από το μέσο όρο. Ας θυμηθούμε ότι καλλιτέχνες, ακριβώς λόγω της διαφορετικότητάς τους και της πρωτοτυπίας της σκέψης τους έγιναν διάσημοι, όπως στο χώρο της ζωγραφικής, αλλά και στις θετικές επιστήμες, όπως στα μαθηματικά.

Αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο για να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Η δε πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει επαρκείς δομές σε όλη τη χώρα για να βοηθήσει τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους.»

 
Τρεις μήνες απλήρωτοι κινδυνεύουν να αφεθούν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»
Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 20:41

 Άμεση παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Νομού Ηλείας, κατόπιν της νεώτερης ενημέρωσής της για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων χιλιάδων εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για το πρώτο τρίμηνο του 2018, με αίτημα την άμεση ρύθμιση του ζητήματος από το Υπουργείο.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αν και μέχρι τον Μάρτιο, αντιμετώπιζε καθυστερήσεις στην επανα-χρηματοδοτήση του προγράμματος, τελικώς εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ωστόσο, η έγκριση και ανανέωση του προγράμματος δεν είναι όπως θα έπρεπε, καθώς η ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων γίνεται από την 1η Απριλίου 2018 αντί για την 1η Ιανουαρίου 2018 με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι για τρεις (3) ολόκληρους μήνες εργασίας. Χτες, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αντιπροσωπείας των συμβασιούχων με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους με την απόφαση.

Η πληρωμή των δεδουλευμένων είναι πάγιο αίτημα των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ η μη αποπληρωμή τους επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος, το οποίο αδιάλειπτα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας, καθώς και των ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα.

Η  Δρ. Αυγερινοπούλου συνεχίζει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα μέχρι να διευθετηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του προγράμματος και στη τοπική κοινωνία της Ηλείας.

 
Παρέμβαση της Δρ. Αυγερινοπούλου στον ΕΛΓΑ για έγκαιρη καταγραφή και καταβολή των αποζημιώσεων για ζημίες από το χαλάζι
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 12:26

 

Για άλλη μια φορά η Ηλεία σε πολλές περιοχές της, όπως τα χωριά Βάρδα, Καπελέτο, Κουγέικα, Κουρτέσι, Λεχαινά και Νησί και η ευρύτερη περιοχή, αλλά και η Αχαΐα, επλήγησαν σοβαρά από φυσικές καταστροφές. Το χαλάζι που σημειώθηκε την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 ισοπέδωσε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στον εύφορο κάμπο του Νομού Ηλείας. Εκτεταμένες και σχεδόν ώριμες σοδειές, κυρίως φράουλες, πατάτες και μαρούλια, αλλά και ευρύτερα οπωροκηπευτικά και εσπεριδοειδή, καταστράφηκαν ολοσχερώς αφήνοντας σχεδόν χωρίς εισόδημα δεκάδες καλλιεργητές στο Νομό μας. Το δε χαλάζι ήταν τέτοιο, που ακόμη και τα μέτρα ενεργητικής προστασίας, δεν στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν ή/ και να περιορίσουν σημαντικά τις επιπτώσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι ακόμη και τα προστατευτικά νάιλον τρύπησαν.

Η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, μετά από επικοινωνία που είχε με εκπροσώπους αγροτών που την ενημέρωσαν εκτεταμένα για το μέγεθος των ζημιών που σημειώθηκαν, προέβη σε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με το Αντιπεριφερειακό Γραφείο του ΕΛΓΑ όσο και με το Γραφείο του Προέδρου του ΕΛΓΑ. Κατά την επικοινωνία διαβίβασε την κρισιμότητα του ζητήματος και επεσήμανε την ανάγκη οι εκτιμητές να φτάσουν και να ελέγξουν άμεσα και έγκαιρα την κατάσταση, αλλά και οι αποζημιώσεις να καταβληθούν εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος. Ο επόπτης του ΕΛΓΑ επισκέφτηκε χτες τις πληγέντες περιοχές, οι εκτιμητές δε θα μεταβούν στα χωριά αυτά μετά από δύο εβδομάδες, αφότου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των δηλώσεων.

Πάγιο αίτημα των αγροτών μας, και δικαιολογημένο, είναι οι αποζημιώσεις σε περίπτωση καταστροφών να καταβάλλονται έγκαιρα χωρίς καθυστερήσεις καθώς άλλωστε τα χρήματα αυτά δεν προέρχονται από κρατικά ταμεία αλλά από τους ίδιους τους αγρότες που τα καταβάλλουν προγενέστερα ως ασφάλιστρα. Οι αγρότες έχουν εγκλωβιστεί σε ένα ασφαλιστικό σύστημα, όπου ενώ προκαταβάλλουν σημαντικά ποσά ως ασφαλιστικές εισφορές, όταν ανακύπτει ζήτημα αποζημιώσεων υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις. Σημειωτέων, οι αγρότες οφείλουν τις αμέσως επόμενες μέρες να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, προκειμένου να λάβουν τις αποζημιώσεις, οι οποίες θα καθυστερήσουν αρκετά, δεδομένου ότι ακόμη εξοφλούνται οι αποζημιώσεις του 2017.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις εστιασμένες προσπάθειες για έγκαιρη καταγραφή των ζημιών από το χαλάζι και καταβολή των αποζημιώσεων, αλλά και για εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος των αγροτών, διότι είναι αδύνατον να σταθούν στα πόδια τους και εξαιρετικά δύσκολο να αναβιώσουν τις καλλιέργειές τους έχοντας απολέσει σημαντικό μέρος των εσόδων τους.

 
Περισσότερα Άρθρα...