Η Διονυσία Θεοδώρα για το Περιβάλλον

Μήνυμα για το Περιβάλλον

Web-TV

Νομοσχέδιο για την ανακύκλωση
«Πώς να προστατεύσουμε το Περιβάλλον σε καιρό οικονομικής κρίσης»
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 13:57

Για να αντιμετωπίσει το χρέος και να βρει ξανά το δρόμο της, η χώρα μας χρειάζεται να φθάσει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης. Υπάρχουν τρόποι, και το χρέος να μειώσουμε και να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε ανήθικη παγκόσμια περιβαλλοντική και οικονομική διακυβέρνηση.

Πρέπει να περάσουμε στην κατηγορία εκείνη των κρατών, που παρουσιάζουν την ονομαζόμενη «υψηλή ανάπτυξη». Δεν πρέπει να αφήσουμε λεπτό να χαθεί. Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τη σταθερότητα και την απλοποίηση του νομοθετικού και φορολογικού πλαισίου για τις επενδύσεις, από τη βιώσιμη εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων και από την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού μας. Κυρίως, χρειάζεται να εστιάσουμε στην καινοτομία, τόσο την τεχνολογική, όσο και την επιχειρηματική. Να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων από τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα, και ιδιαίτερα να ενισχύσουμε την καινοτομία στις περιβαλλοντικές τεχνολογίες. Ακόμα να δούμε εκείνα τα νέα χαρακτηριστικά, που θα κάνουν τις υπάρχουσες επιχειρήσεις μας πιο ανταγωνιστικές. Ετσι, θα συμβάλλουμε στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Περισσότερα...
 
Κοινή δήλωση Αυγερινοπούλου - Γκιουλέκα για τη ρύπανση του Θερμαϊκού Κόλπου
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 16:32


Απερίγραπτη και άνευ προηγουμένου χαρακτήρισαν σε κοινή δήλωση τους η αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος, βουλευτής Επικρατείας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας την στάση των αρμοδίων φορέων στο θέμα της ρύπανσης του Θερμαϊκού Κόλπου.

 

«Με εγκληματική αδιαφορία συνεχίζει να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα προβλήματα ρύπανσης του Θερμαϊκού Κόλπου. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης το μόνο που κάνουν είναι να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον για το ποιος οφείλει να εφαρμόσει τα μέτρα προστασίας και να επιβλέπει την κατάσταση του Θερμαϊκού. Εν μέσω τουριστικής περιόδου, με την Θεσσαλονίκη να αποτελεί σταυροδρόμι για τους τουρίστες της Χαλκιδικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Θερμαϊκός Κόλπος παραμένει ένας απέραντος σκουπιδότοπος και εστία μόλυνσης και δυσωδίας».

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...