Η Διονυσία Θεοδώρα για τα Διεθνή Θέματα

Μήνυμα για τα Διεθνή Θέματα

Web-TV

Διασυνοριακή Πτώχευση
ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΜΕ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 00:00

Ισχυρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ηλεία επέδειξαν, σε συνάντηση που είχε η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, εκπρόσωποι της Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά, καθώς και εκπρόσωποι της Ομογένειας, που διακρίνονται στον κόσμο των επιχειρήσεων, των τραπεζών και του εφοπλισμού. Η συνάντηση, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στο Νομό Ηλείας διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και πραγματοποιήθηκε χθες στο Ελληνικό Γραφείο Τύπου στη Νέα Υόρκη, με πρωτοβουλία της Ηλείας Βουλευτού και πρόσκληση του Ελληνικού Προξενείου. 

Στη συζήτηση που περιστράφηκε γύρω από την Ηλεία, και τις ευκαιρίες επένδυσης στο Νομό παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Αντώνης Παπαδόπουλος-Πρόεδρος Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά,  Δημήτριος Κωστόπουλος-Γενικός Γραμματέας Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά,  δρ. Φώτιος Πλακογιάννης, πρ.Πρόεδρος του Συλλόγου και Διευθυντής της “Alma Bank”, Κωνσταντίνος Λυκογιάννης, πρ. Πρόεδρος Πανηλειακής Ένωσης Νέας Υόρκης, η κα. Νάνσυ Παπαϊωάννου, Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και της “Atlantic Bank”, καθώς και ο Βουλευτής της Ν.Δ. και πρόεδρος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος. 

Παρόντες επίσης, ήταν επιχειρηματίες από τον τομέα της παραγωγής ενέργειας και των Α.Π.Ε., του κτηματομεσιτικού χώρου, εκπρόσωποι νομικών και συμβουλευτικών εταιριών που ειδικεύονται στις επενδύσεις και στη διαχείριση χαρτοφυλακίων, καθώς και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι έχουν σημαντικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο χώρο του ιαματικού τουρισμού, αλλά και σε αυτόν της ιατρικής και φαρμακευτικής έρευνας. 

Η Ηλεία Βουλευτής επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αποδίδει τεράστια σημασία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας-ενώ η ίδια πιστεύει ιδιαίτερα ότι τη διαφορά μπορούν να κάνουν  οι Έλληνες του εξωτερικού-οι οποίοι αγαπούν την μητέρα πατρίδα και στηρίζουν διαχρονικά τους αγώνες της. Η Δρ. Αυγερινοπούλου ανέφερε με λεπτομέρειες τις ευκαιρίες επενδύσεων που ανοίγονται στην Ηλεία, για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, τόσο στον τομέα του ποιοτικού τουρισμού, όσο και στον τομέα του ιαματικού και ιατρικού τουρισμού, καθώς και στον τομέα των Α.Π.Ε., της διατροφής και των αγροτικών εξαγωγών. 

Η Ηλεία Βουλευτής τόνισε ιδιαίτερα την ευκαιρία επένδυσης στον ιαματικό τουρισμό στον Καϊάφα, και το Κουνουπέλι, καθώς και στην Κυλλήνη. Η ίδια ανέπτυξε ευκαιρίες επένδυσης στο τουριστικό προϊόν του Νομού με αιχμή την Αρχαίας Ολυμπίας, αναφέροντας την περίπτωση του ξενοδοχείου «Ξένιος Ζευς», αλλά και το «Ξενία» στην ορεινή και γραφική Ανδρίτσαινα. 

Εκπρόσωποι της Πανηλειακής Ομοσπονδίας και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τόνισαν ότι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ελληνική αγορά και την Ηλεία, καθώς δίνουν πολύ σημαντικές ευκαιρίες για τα δίκτυα των επιχειρήσεών τους. Μάλιστα, τόνισαν ότι είναι ενεργή η υποχρέωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στο να βοηθά τις ελληνικές επιχειρήσεις στην εδραίωση της παρουσίας τους στις ΗΠΑ, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι:

  • Anthony Papadopoulos, Esq.-Supreme President of the Panelian Federation of USA & Canada
  • Dimitrios Kostopoulos - Supreme Secretary of the Panelian Federation of USA & Canada
  • Dr. Fotios Plakogiannis - Past Supreme President of the Panelian Federation of USA & Canada; Alma Bank Director
  • Constantinos Lycogiannis - Past President of the Paneliakos Society of New York

 

 
Σειρά συναντήσεων είχε στην έδρα του ΟΗΕ η Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 00:00

fek4Σειρά διμερών και πολυμερών συναντήσεων με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, προέδρων και μελών κοινοβουλίων αρκετών χωρών, καθώς και συμμετοχών σε συζητήσεις στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών είχε, τη Δευτέρα και την Τρίτη, η πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης για τα Ηνωμένα Έθνη, βουλευτής Ηλείας (ΝΔ), δρ Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η κ. Αυγερινοπούλου, η οποία τον περασμένο Μάρτιο, με συναίνεση όλων των εκπροσώπων των γεωπολιτικών ομάδων των χωρών που συμμετέχουν στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU), εξελέγη σ΄ αυτή την «τιμητική θέση για την Ελλάδα», βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο των προετοιμασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά, καθώς και εν όψει της ετήσιας συνόδου της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο.

Χθες, η κ. Αυγερινοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, ο οποίος εξέφρασε την «εκτίμηση και τον θαυμασμό» του στο έργο και την αποστολή των κοινοβουλίων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εσείς είστε εκλεγμένοι ηγέτες και είστε η φωνή των λαών σας. Χωρίς τα κοινοβούλια, τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί».

Επίσης, η Ελληνίδα πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης για τα Ηνωμένα Έθνη και άλλα μέλη της IPU συζήτησαν αρκετά «σημαντικά θέματα» με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Γιαν Ελίασον, καθώς και με τον πρόεδρο της 69ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Σαμ Κουτέσα.

Με τον κ. Ελίασον, πρώην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας και συνεργάτη του Όλαφ Πάλμε, η κ. Αυγερινοπούλου συζήτησε και κατ΄ ιδίαν για τους αναπτυξιακούς στόχους και τη νέα γενιά.

Κατά τις παρεμβάσεις της, μίλησε για το «πώς θα προχωρήσουμε περαιτέρω για να επιτύχουμε κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους σε όλο τον κόσμο» και «ιδιαίτερα για την ανάγκη ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους, που θα προσδώσει ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και λιγότερη ανεργία». Στην εισήγησή της προς προέδρους κοινοβουλίων, αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρξουν στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας να συμμετέχει σε όλες αυτές τις διεθνείς διαδικασίες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δρ Αυγερινοπούλου, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να είμαστε παρόντες και να μην αποφασίζουν πράγματα για μας, χωρίς εμάς, γιατί λαμβάνονται αποφάσεις για αρκετά θέματα, που, ίσως, κάποια να τα βλέπουμε τώρα ως μακρινά, αλλά στο μέλλον θα επηρεάσουν κάθε χώρα και κάθε πολίτη».

Η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με προέδρους και μέλη κοινοβουλίων, με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών και με τους επικεφαλής μη κυβερνητικών οργανισμών στον ΟΗΕ. «Η Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU) εδρεύει στη Γενεύη, είναι ο παγκόσμιος οργανισμός των κοινοβουλίων των κρατών- μελών και ιδρύθηκε το 1889 με πρωτοβουλία δύο βουλευτών, υπερασπιστών της ειρήνης, του Άγγλου Ουίλιαμ Ράνταλ Κρέμερ και του Γάλλου Φρεντερίκ Πασί» ανέφερε η Ελληνίδα βουλευτής.

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «αυτήν τη στιγμή, έχουμε μέλη μας βουλευτές από 187 κοινοβούλια και πάνω από τρεισήμισι χιλιάδες μέλη», ενώ όσον αφορά τη Διαρκή Επιτροπή της IPU που προεδρεύει, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχει στόχο να συντονίσει το έργο της IPU με τον ΟΗΕ και είναι η εντεταλμένη επιτροπή που συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις της IPU με τον γγ του ΟΗΕ και τις κυβερνήσεις των κρατών του διεθνούς Οργανισμού για την υιοθέτηση και την εφαρμογή μετά το 2015, στόχων που θα ενισχύουν την ισότητα των φύλων και θα επιτυγχάνουν την παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος, εισάγοντας περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Σκοπός των διαβουλεύσεων αυτών είναι οι πολιτικές και τα μέτρα που θα αντικαταστήσουν τους «Αναπτυξιακούς Στόχους για τη Χιλιετία», να υιοθετηθούν τόσο από τις αναπτυσσόμενες, όσο και από τις αναπτυγμένες χώρες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες, τόσο μεταξύ των κρατών του πλανήτη, όσο και εντός των ίδιων των κρατών».

Η κ. Αυγερινοπούλου ανέφερε ότι «παλαιότερα, η συμμετοχή στην IPU ήταν μόνο μεμονωμένοι βουλευτές. Στη συνέχεια, έγιναν μέλη κοινοβούλια χωρών. Η Ελλάδα μπήκε ως κοινοβούλιο αλλά δεν μας εκπροσωπεί κάθε φορά ο πρόεδρος της Βουλής. Συνήθως, στέλνεται μια αντιπροσωπεία, αλλά παράλληλα μπορεί να παραστεί όποιος άλλος βουλευτής επιθυμεί. Στις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης θα συμμετέχει από σήμερα και ο βουλευτής Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος είναι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU). Ο επικεφαλής είναι πάντα από το κυβερνών κόμμα».

Ακολούθως, είπε ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη συμμετείχε στην «προπαρασκευαστική συνάντηση» για την Conference of Speakers of Parliament, που θα γίνει το 2015 με τη συμμετοχή του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων. «Ανά πέντε χρόνια γίνεται η συνάντηση των προέδρων όλων των κοινοβουλίων στα Ηνωμένα Έθνη» όπως τόνισε, προσθέτοντας ότι «συζητήσαμε λοιπόν την ατζέντα με την οποία θα προχωρήσουμε για του χρόνου. Τώρα, έχουμε κάποιους από τους προέδρους, γύρω στους πενήντα, για την προετοιμασία της παγκόσμιας διάσκεψης με τους 187 προέδρους, του χρόνου».

Τέλος, αναφερόμενη στη συνεργασία με τον ΟΗΕ, είπε ότι «ο γγ των Ηνωμένων Εθνών έχει αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα της IPU και ένας από τους στόχους που έχουμε φέτος και θα ολοκληρωθεί του χρόνου είναι να ξαναφτιάξουμε τη "συμφωνία συνεργασίας" μεταξύ της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης και του ΟΗΕ. Η πρώτη συμφωνία για τη συνεργασία έγινε το 1996. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και θα πρέπει να προχωρήσουμε στο "νέο συμφωνητικό", κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό για τη δημοκρατική διακυβέρνηση».

Η Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου εκπροσωπεί την Διακοινοβουλευτική Ένωση σ΄ αυτές τις συζητήσεις και τον ΟΗΕ, η Αμίνα Μοχάμεντ, η οποία είναι ειδική σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, σε θέματα αναπτυξιακού σχεδιασμού. Οι δυο τους έχουν συναντηθεί στην έδρα του ΟΗΕ για να συζητήσουν το περιεχόμενο της νέας αυτής συμφωνίας. Παράλληλα με τις εργασίες της Συνέλευσης, συνεδριάζουν και οι γεωπολιτικές ομάδες. Η Ελλάδα ανήκει στην «Ευρωπαϊκή ομάδα των 12+».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Περισσότερα Άρθρα...