Απόδημος Ελληνισμός
Παρουσία της Βουλευτού Επικρατείας και Αναπλ. Τομεάρχη Περιβάλλοντος της ΝΔ, κας. Διονυσίας- Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, στη βράβευση του Ηλείου καθηγητή κου. Διονύση Καραγιάννη
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 16:32

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011 η Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου παρευρέθη στην εκδήλωση για τη βράβευση του δασκάλου κ. Διονύση Καραγιάννη από τον Πανηλειακό Σύλλογο Βοστώνης και τον Πρόεδρό του κ. Γεώργιο Καυκά. Ο κ. Καραγιάννης έχει διδάξει τα πρώτα γράμματα σε πολλούς Ηλείους, κάποιοι από τους οποίους έμειναν στα χωριά της Ολυμπίας, ενώ άλλοι έφυγαν για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο Διονύσιος Καραγιάννης στα χρόνια που ήταν δάσκαλος, αλλά ιδιαίτερα όταν συνταξιοδοτήθηκε, έκανε έρευνες στις βιβλιοθήκες, επιτόπιες αυτοψίες στα χωριά της Ολυμπίας και της Ανδρίτσαινας, σε εκκλησίες και μοναστήρια. Περιπλανήθηκε για πολλά χρόνια -και περιπλανιέται ακόμα- όπου υπάρχει ενδιαφέρον για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, ενώ με δικά του έξοδα αλλά και με την αρωγή φίλων και διαφόρων τοπικών φορέων φρόντισε να εκδώσει όλα αυτά τα ευρήματα, ώστε να διατηρηθούν στο χρόνο, με μοναδικό σκοπό να μάθουν και να κρατήσουν όλοι οι Ηλείοι τις ρίζες τους.

Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν πολλοί Ηλείοι κάτοικοι της περιοχής αλλά και ομογενείς όπως επίσης και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Παναγουλόπουλος, ο οποίος είναι και ο τέως Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και ο κ. Κώστας Κουτρουμπής από το Τορόντο, επίτιμος Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά.

Η κα Αυγερινοπούλου είχε την ευκαιρία, στο περιθώριο της τιμητικής αυτής εκδήλωσης, να συναντηθεί με κατοίκους της περιοχής και να συζητήσει διάφορα φλέγοντα ζητήματα του τόπου όπως και με ομογενείς από τις ΗΠΑ, όπου τις παρέθεσαν τα πολλά και σημαντικά θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Αμερικής.

Το ίδιο βράδυ, η Βουλευτής επισκέφθηκε το Τζαμί Πηνείας, όπου και προσκύνησε στο νεόδμητο ναό του Αγίου Ιωάννη, δίπλα ακριβώς στην ομώνυμη εκκλησία που είχε καταστραφεί στο σεισμό του 2008, τον οποίο φέτος οι κάτοικοι κατάφεραν να αποπερατώσουν.

 
Avgerinopoulou message on the occasion of this year’s commemoration, paying tribute to the victims of the Greek, Armenian and Assyrian Genocides
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 21:18


Οn the occasion of this year’s commemoration, paying tribute to the victims of the Greek, Armenian and Assyrian Genocides, organized and hosted by Panthracian Union of America ‘Orpheus’ and supported by the Hellenic League of America, outside the United Nations in New York, Ms. Dionysia-Theodora Avgerinopoulou sent the following message:

 

*********

Dearest friends and colleagues,


I join my voice with you here today, while you pay tribute to the victims of the Greek, Armenian and Assyrian Genocides. It is time to remind to the whole world, as represented by the United Nations, that these genocides occurred and they constitute crimes against humanity.

Περισσότερα...
 
Χαιρετισμός της Βουλευτού Επικρατείας Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου στην επέτειο μνήμης Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 20:54

Αθήνα, 6 Απριλίου 2011

Με αφορμή την επέτειο μνήμης των γενοκτονιών Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, η Πανθρακική Ένωση Αμερικής «Ορφέας», με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Αμερικής, πραγματοποίησε στις 6 Απριλίου, έξω από τα κτίρια των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, συνάντηση απότισης φόρου τιμής στα θύματα, στην οποία η κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου απηύθυνε ένα γραπτό χαιρετισμό.

Σημαντικοί ομιλητές, όπως ο εις διπλούν best seller συγγραφέας των Νew York Times και Διευθυντής του Jihad Watch.org, Robert Spencer, η εκδότρια της Atlas Shrugs και Εκτελεστική Διευθύντρια της Οργάνωσης «Freedom Defense Initiative and Stop Islamization of America», Pamela Geller, ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Διεθνής Σύνδεσμος Μελετητών των Γενοκτονιών, καθηγητής Alex Hinton, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Ηλίας Τσεκερίδης και ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ και Καναδά, Δημήτρης Μολοχίδης, συμμετείχαν στην εκδήλωση. Ο χαιρετισμός που έστειλε η κα. Αυγερινοπούλου έχει ως εξής:

Αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες,

Ενώνω τη φωνή μου εδώ μαζί σας σήμερα, ενώ αποτίνετε φόρο τιμής στα θύματα της Ελληνικής, Αρμενικής και Ασσυριακής Γενοκτονίας. Είναι καιρός να υπενθυμίσουμε σε όλον τον κόσμο, μέσα από τα Ηνωμένα Έθνη, ότι αυτές οι γενοκτονίες συνέβησαν και αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 3