Απόδημος Ελληνισμός
ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΜΕ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 00:00

Ισχυρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ηλεία επέδειξαν, σε συνάντηση που είχε η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, εκπρόσωποι της Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά, καθώς και εκπρόσωποι της Ομογένειας, που διακρίνονται στον κόσμο των επιχειρήσεων, των τραπεζών και του εφοπλισμού. Η συνάντηση, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στο Νομό Ηλείας διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και πραγματοποιήθηκε χθες στο Ελληνικό Γραφείο Τύπου στη Νέα Υόρκη, με πρωτοβουλία της Ηλείας Βουλευτού και πρόσκληση του Ελληνικού Προξενείου. 

Στη συζήτηση που περιστράφηκε γύρω από την Ηλεία, και τις ευκαιρίες επένδυσης στο Νομό παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Αντώνης Παπαδόπουλος-Πρόεδρος Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά,  Δημήτριος Κωστόπουλος-Γενικός Γραμματέας Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά,  δρ. Φώτιος Πλακογιάννης, πρ.Πρόεδρος του Συλλόγου και Διευθυντής της “Alma Bank”, Κωνσταντίνος Λυκογιάννης, πρ. Πρόεδρος Πανηλειακής Ένωσης Νέας Υόρκης, η κα. Νάνσυ Παπαϊωάννου, Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και της “Atlantic Bank”, καθώς και ο Βουλευτής της Ν.Δ. και πρόεδρος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος. 

Παρόντες επίσης, ήταν επιχειρηματίες από τον τομέα της παραγωγής ενέργειας και των Α.Π.Ε., του κτηματομεσιτικού χώρου, εκπρόσωποι νομικών και συμβουλευτικών εταιριών που ειδικεύονται στις επενδύσεις και στη διαχείριση χαρτοφυλακίων, καθώς και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι έχουν σημαντικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο χώρο του ιαματικού τουρισμού, αλλά και σε αυτόν της ιατρικής και φαρμακευτικής έρευνας. 

Η Ηλεία Βουλευτής επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αποδίδει τεράστια σημασία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας-ενώ η ίδια πιστεύει ιδιαίτερα ότι τη διαφορά μπορούν να κάνουν  οι Έλληνες του εξωτερικού-οι οποίοι αγαπούν την μητέρα πατρίδα και στηρίζουν διαχρονικά τους αγώνες της. Η Δρ. Αυγερινοπούλου ανέφερε με λεπτομέρειες τις ευκαιρίες επενδύσεων που ανοίγονται στην Ηλεία, για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, τόσο στον τομέα του ποιοτικού τουρισμού, όσο και στον τομέα του ιαματικού και ιατρικού τουρισμού, καθώς και στον τομέα των Α.Π.Ε., της διατροφής και των αγροτικών εξαγωγών. 

Η Ηλεία Βουλευτής τόνισε ιδιαίτερα την ευκαιρία επένδυσης στον ιαματικό τουρισμό στον Καϊάφα, και το Κουνουπέλι, καθώς και στην Κυλλήνη. Η ίδια ανέπτυξε ευκαιρίες επένδυσης στο τουριστικό προϊόν του Νομού με αιχμή την Αρχαίας Ολυμπίας, αναφέροντας την περίπτωση του ξενοδοχείου «Ξένιος Ζευς», αλλά και το «Ξενία» στην ορεινή και γραφική Ανδρίτσαινα. 

Εκπρόσωποι της Πανηλειακής Ομοσπονδίας και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τόνισαν ότι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ελληνική αγορά και την Ηλεία, καθώς δίνουν πολύ σημαντικές ευκαιρίες για τα δίκτυα των επιχειρήσεών τους. Μάλιστα, τόνισαν ότι είναι ενεργή η υποχρέωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στο να βοηθά τις ελληνικές επιχειρήσεις στην εδραίωση της παρουσίας τους στις ΗΠΑ, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι:

  • Anthony Papadopoulos, Esq.-Supreme President of the Panelian Federation of USA & Canada
  • Dimitrios Kostopoulos - Supreme Secretary of the Panelian Federation of USA & Canada
  • Dr. Fotios Plakogiannis - Past Supreme President of the Panelian Federation of USA & Canada; Alma Bank Director
  • Constantinos Lycogiannis - Past President of the Paneliakos Society of New York

 

 
Συνάντηση Αυγερινοπούλου με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ενέργειας και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ
Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 00:00

SYNANTISIΣυνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ενέργειας Gus Bilirakis και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου στο πλαίσιο επίσκεψής τους στη Βουλή των Ελλήνων. 

Οι Έλληνες Βουλευτές υποδέχθηκαν θερμά τους Αμερικανούς συναδέλφους τους Michelle Backman, Gregory Meeks, Jack Kingston, καθώς και τον ελληνικής καταγωγής επικεφαλής τους, κ. Gus Bilirakis. Ο κ. Μπιλιράκις, με καταγωγή από την Κάλυμνο, είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου και Ενέργειας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και επικεφαλής της ομάδας Βουλευτών που στηρίζουν τα θέματα της Ελλάδας. 

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, Δρ. Αυγερινοπούλου συνομίλησε με τον κ. Μπιλιράκη για θέματα επενδύσεων στους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους. Θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση τον ερχόμενο μήνα στη Νέα Υόρκη. Συζήτησε επίσης, με τους ομολόγους της για τους ομογενείς από την Ηλεία που ζουν και προοδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 
Ερώτηση σχετικά με σοβαρές περικοπές στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού
Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2012 17:32

29 Δεκεμβρίου 2011    

Ερώτηση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με αφορμή καταγγελίες για σοβαρές και επικίνδυνες δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού κατέθεσε η Βουλευτής Επικρατείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία μετέχει στη Διακομματική Επιτροπή για την Εξέταση του Σωφρονιστικού Συστήματος της χώρας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.

Κρατούμενοι, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι οι νοσηλευόμενοι αναγκάζονται να κάνουν μπάνιο με κρύο νερό διότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχει ζεστό νερό καμμία ώρα της ημέρας. Επιπλέον, οι τρόφιμοι καταγγέλλουν μείωση του φαγητού τους καθώς και δραστικές μειώσεις και σε άλλες βασικές παροχές, οι οποίες,

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 3