ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΔΡ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 00:00

NTINOPOULOSΑπόφαση για την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μετά τις πλημμύρες που υπέστη στις αρχές του Φθινοπώρου, υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός  Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος, μετά από πρόταση της Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, Βουλευτού Ηλείας Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία τον επισκέφθηκε για το θέμα αυτό στις 3 Σεπτεμβρίου. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για θέματα πολιτικής προστασίας θα ενισχυθούν με κονδύλιο 30.000 Ευρώ.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό μετά από αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει σε αγροτικές περιοχές της Βουπρασίας και των Λεχαινών, οι οποίες είχαν πλημμυρίσει μετά από τη νεροποντή της 1ης Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. κ. Χρήστο Παλαιολόγο. 

Στη συνάντηση η Ηλεία Βουλευτής είχε ενημερώσει τον Υπουργό Εσωτερικών για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τις ελλείψεις μηχανημάτων που αντιμετωπίζουν οι Τ.Ο.Ε.Β. της Ηλείας, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να προχωρούν εγκαίρως σε καθαρισμούς ρεμάτων και χειμάρρων και είχε ζητήσει οικονομική ενίσχυση των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας του Δήμου. 

Η Ηλεία Βουλευτής είχε επίσης επισημάνει ότι υπάρχει σημαντική ανάγκη μεγαλύτερου συντονισμού των κρατικών υπηρεσιών για την πρόληψη των πλημμυρών, αλλά και τρόπους ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.