ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, Ν.Δ, ΔΡ. ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 00:00

ΠΗΡΕ ΦΕΚ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΥΚΑΝΙΑΣ

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν σήμερα οι προσπάθειες της Βουλευτού Ηλείας, Ν.Δ. Δρ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, η οποία με συνεχείς παρεμβάσεις προώθησε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους κατοίκους της Καυκανιάς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που επλήγησαν από κατολισθήσεις. 

Συγκεκριμένα, μετά από νέα επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το ζήτημα, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., 

Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου ενημερώθηκε ότι η Κ.Υ.Α. που αφορά την οριοθέτηση της Καυκανιάς, του Δ.Αρχαίας Ολυμπίας και των πιστωτικών διευκολύνσεων προς τους κατοίκους της, δημοσιεύτηκε σήμερα στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης με αριθμό ΦΕΚ Β΄2886/21.10.2014. Η εν λόγω ΚΥΑ εγκρίθηκε από τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη στις 9 Οκτωβρίου και στις 17 Οκτωβρίου προωθήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών για να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.  Η διαδικασία συλλογής υπογραφών έπρεπε να επαναληφθεί, καθώς είχε συμπέσει με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.  

Η Δρ. Αυγερινοπούλου μεριμνώντας για την περιοχή και τους πληγέντες είχε ζητήσει από όλους τους υπουργούς που έπρεπε να υπογράψουν την απόφαση να επισπεύσουν τις ενέργειές τους, καθώς οι κάτοικοι  πρέπει να στηριχθούν και να προχωρήσουν τις διαδικασίες για να επισκευάσουν τις κατοικίες τους ή να μετεγκατασταθούν.  

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους υπουργούς, αλλά και τους αρμόδιους υπαλλήλους για την ανταπόκρισή τους σε αυτό το πολύ σημαντικό για τους κατοίκους της περιοχής, αίτημα» δήλωσε η Ηλεία Βουλευτής.