ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΕΠΠΕΡΑΑ
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 00:00

ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ ΒΑΡΔΑΣ

Για όλες τις τεχνικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει η νέα δημοτική αρχή προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του ΒΙΟ.ΚΑ Βάρδας ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Σωκράτης Αλεξιάδης τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου που τον συνόδευσαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ, μετά από αίτημα της Βουλευτού Ηλείας, Ν.Δ. δόκτορος Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος εξήγησε την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης του έργου και τη σημασία του για την περιοχή και τη δημόσια υγεία. 

Οι επιτελείς του ΥΠΕΚΑ εξήγησαν ότι το έργο είναι άμεσα υλοποιήσιμο και ανέλυσαν τους τυπικούς λόγους για τους οποίους ήταν αναγκασμένοι να το απεντάξουν, αλλά και τις τεχνικές λεπτομέρειες προκειμένου να μπει άμεσα ξανά το έργο στον προγραμματισμό και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου. 

Μάλιστα, όπως σημείωσαν τόσο ο κ. Αλεξιάδης όσο και ο προϊστάμενος του προγράμματος κ. Μαμαλούγκας, επειδή η Βάρδα είναι οικισμός προτεραιότητας, ο ΒΙΟ.ΚΑ της περιοχής θα είναι νέο έργο εμπροσθοβαρές και ο επαναπρογραμματισμός του μπορεί να γίνει εντός των προσεχών εβδομάδων, καθώς το έργο είναι υπερώριμο και είναι έτοιμες ορισμένες από τις αναγκαίες μελέτες. 

Από την πλευρά του Δήμου έγινε γνωστό, ότι κάποιες από τις αναγκαίες ενέργειες έχουν ήδη δρομολογηθεί και οι υπόλοιπες μελέτες θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. 

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Ανδρέας Μίγκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Σοφιανόπουλος, καθώς και η Πρόεδρος του Οργανισμού Περιβάλλοντος του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κα. Αννα Κοντόγιωργα.