Παρέμβαση της Δρ. Αυγερινοπούλου στην Επιτροπή για τη Μέση Ανατολή της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU)
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 00:00

Παρέμβαση στην «Επιτροπή της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) για τη Μέση Ανατολή», που συνεδρίασε χθες στη Γενεύη, πραγματοποίησε η Πρόεδρος της «Διαρκούς Επιτροπής του IPU για τα Ηνωμένα Έθνη» Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. μιλώντας ενώπιον βουλευτών από 167 κράτη του κόσμου επεσήμανε ότι η εγκληματική δραστηριότητα του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία και το Ιράκ, αλλά και τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Γάζα έχουν επιφέρει σοβαρή κλιμάκωση της βίας και εκτεταμένη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα να διασαλεύεται η ειρήνη, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η δρ. Αυγερινοπούλου, η οποία προεδρεύει της «Διαρκούς Επιτροπής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης αρμόδιας για τις σχέσεις με τα Ηνωμένα Έθνη» τόνισε ότι είναι απαραίτητο να επιδιωχθεί τώρα μόνιμη λύση στο παλαιστινιακό, με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Βουλευτής κάλεσε τα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση, με εργαλείο την κοινοβουλευτική διπλωματία. Παράλληλα, τόνισε ότι τα κράτη θα πρέπει να στηρίξουν τη Σύνοδο Δωρητών για την Ανοικοδόμησης της Γάζας.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου προσέθεσε ότι, η «Διαρκής Επιτροπή του IPU για τα Ηνωμένα Έθνη» είναι διατεθειμένη να βοηθήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της την Επιτροπή για τη Μέση Ανατολή, με κάθε πρόσφορο τρόπο με στόχο την εντατικοποίηση του ειρηνευτικού διαλόγου. Η Δρ. Αυγερινοπούλου επεσήμανε ότι ορισμένα προγράμματα ανοικοδόμησης που αφορούν επί παραδείγματι, τη διαχείριση του νερού, είναι κρίσιμα για την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή.