Κεντρική Ομιλήτρια στον εορτασμό των 125 ετών από την ΄Ιδρυση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ. Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Τρίτη, 01 Ιουλίου 2014 00:00

IPU1Κεντρική ομιλία στον εορτασμό των 125 ετών από την ίδρυση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) εκφώνησε χθες, η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Πρόεδρος της Επιτροπής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης για τα Ηνωμένα Έθνη, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου μίλησε για τη βαθιά προσήλωση των Ελλήνων στα δημοκρατικά ιδεώδη στην ομιλία της με θέμα: «Democracy-Changing lives, making a difference». Η Ηλεία Βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς στην εδραιωμένη πίστη των Ελλήνων στη δημοκρατία, τόσο κατά την αρχαιότητα όσο και σήμερα.  Κάλεσε δε τις γυναίκες και  τους νέους να συμμετέχουν πιο ενεργά στα δημόσια πράγματα, καθώς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, οι γυναίκες και οι πολίτες κάτω των 40 ετών αποφεύγουν τη συμμετοχή τους στην παραδοσιακή πολιτική, αν και είναι ενεργοί  στην υποστήριξη κοινών στόχων, με αποτέλεσμα να μην εκπροσωπούνται σε ποσοστό που να αντικατοπτρίζει τη δυναμικότητα της συμβολής  τους στη διαμόρφωση πολιτικών για το παρόν και το μέλλον τους. 

Η Βουλευτής εξήρε τη συμβολή του IPU στην ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και την προστασία των δικαιωμάτων σε χώρες με αυταρχικά καθεστώτα, όπου η δημοκρατία παραβιάζεται. Παράλληλα, κάλεσε τα ΜΜΕ να προσφέρουν περισσότερη πληροφόρηση για τα δικαιώματα των πολιτών και να προβάλουν τη θετική συμβολή των δημοκρατικών θεσμών στη διαμόρφωση συνθηκών ελευθερίας και αξιοπρέπειας. 

Η Δρ. Αυγερινοπούλου σημείωσε εξάλλου, ότι θα πρέπει να ακούγεται πιο δυνατά η φωνή των βουλευτών όλου του κόσμου στον ΟΗΕ και εξήγησε ότι ως Πρόεδρος της Επιτροπής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης για τα Ηνωμένα Έθνη θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.