Σημαντικό βήμα για τις γυναίκες της Ηλείας η ίδρυση Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στον Πύργο
Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 00:00

Θα ήθελα να χαιρετίσω την ίδρυση Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών θυμάτων βίας. Το Κέντρο, που στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου, Γυμνασιάρχου Δούκα και Ξάνθου στον Πύργο κατασκευάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και θα ανήκει στον Δήμο Πύργου.

Το υψηλά καταρτισμένο προσωπικό του θα παρέχει ενημέρωση και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας. Το Κέντρο του Πύργου αποτελεί ένα από τα 15 Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε μεγάλες πόλεις της χώρας μας.

Πρόκειται για μια υπηρεσία απαραίτητη, η οποία θα επιτρέψει στις γυναίκες να αναζητούν επαγγελματική βοήθεια σε δύσκολες περιστάσεις, ενώ σε συνεργασία με φορείς της πολιτείας θα υλοποιούνται δράσεις πρόληψης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πύργου θα μπορεί να εξυπηρετεί γυναίκες από όλο το Νομό, ενώ ήδη έχει στελεχωθεί με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό. 

Τα εγκαίνια του θα πραγματοποιηθούν Σάββατο 5 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ στο κτίριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου, Γυμνασιάρχου Δούκα και Ξάνθου στον Πύργο από την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κ. Βάσω Κόλλια και αξίζει να ενημερωθούμε όλοι για τις δυνατότητες και τις δραστηριότητές του.