Πρόταση της βουλευτού, κα Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, στον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, για την ενίσχυση και τη στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 14:58

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Αθήνα, 25 Ιουλίου 2013

Η Βουλευτής Ηλείας, κα Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, με στόχο να συζητήσουν την εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων και των Ιατρικών Μονάδων του Ν. Ηλείας, αλλά και γενικότερα των κενών που παρουσιάζονται σε όλη τη χώρας.

Η κα Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου πρότεινε στον Υπουργό Υγείας, την ενεργοποίηση και την πλήρη εφαρμογή, του άρθρου 16, του Νόμου 4115/2013. Σύμφωνα με την παραπάνω διάταξη επιτρέπεται διδάκτορες και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι λαμβάνουν χρηματοδότηση για το έργο τους από πόρους του Υπουργείου Παιδείας να αξιοποιούνται για την κάλυψη των κενών στα Νοσοκομεία και στα Ιατρικά Κέντρα όλης της χώρας, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας. Αυτή η ρύθμιση είναι καινοτόμα για τη χώρα μας και δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε εξειδικευμένους επιστήμονες ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις ιατρικές δομές όλης της χώρας στο πλαίσιο της κλινικής τους εκπαίδευσης και έρευνας. Αυτή η πρακτική έχει ακολουθηθεί με επιτυχία σε άλλες χώρες και αναμένεται η εφαρμογή της να επιφέρει τα ίδια επιτυχή αποτελέσματα και στη χώρα μας.

Σε σημερινή συνάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη και του Υπουργού Παιδείας. κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για την άμεση εφαρμογή της συγκεκριμένης νομοθετικής διάταξης.