Η Αρχαία Ολυμπία να γίνει το επίκεντρο της ανάπτυξης των ελληνο-κινεζικών σχέσεων
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 11:17

Δελτίο Τύπου_Πύργος, 16 Ιουλίου 2013

Μεγάλη απήχηση είχε η εκδήλωση «Η Δυτική Ελλάδα γνωρίζει την Κίνα», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, προσέφερε πολύτιμη πληροφόρηση, ανέδειξε προοπτικές και έθεσε σε ρεαλιστικές βάσεις, μεταξύ άλλων τις δυνατότητες προσέγγισης της Ηλείας με την ασιατική χώρα.

Στην εκδήλωση η γυναικεία συνεταιριστική επιχείρηση «Γυναίκες της Ολυμπίας» με έδρα τη Ζαχάρω, την ίδρυση της οποίας είχε προτείνει η Βουλευτής του Νομού Ηλείας Ν.Δ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου παρουσιάστηκε ως επιτυχές και καινοτόμο παράδειγμα κοινωνικής επιχείρησης. Γυναίκες που συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα συμμετείχαν στην εκδήλωση.

 Η γυναικεία κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση Σ.Κ.ΕΠ.Η «Women of Olympia» στόχο έχει να προωθεί προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με τις  παραδόσεις  του τόπου μας και του Ολυμπιακού ιδεώδους , τα οποία θα παράγουν γυναίκες από όλη την Ηλεία.

Η συνεταιριστική επιχείρηση στοχεύει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην στήριξη της γυναικείας  απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Επίσης βάσει νόμου η συνεταιριστική επιχείρηση υποχρεούται να προσφέρει την πλειοψηφία των κερδών της για την στήριξη δράσεων που προωθούν την ανάδειξη της περιοχής  και κοινωνικούς στόχους.

Λαμβάνοντας το λόγο, η κα. Αυγερινοπούλου εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία της χώρας μας. Τόνισε ότι  Έλληνες και Ελληνίδες θα συνεχίσουν να πρωτοπορούν και να ανοίγουν νέους δρόμους για τη χώρα. Εξέφρασε δε το αίτημα της Ηλείας και της Αρχαίας Ολυμπίας για ακόμη μεγαλύτερη και ταχύτερη ανάπτυξη των σινο-ελληνικών σχέσεων, ειδικά στα θέματα του τουρισμού, του πολιτισμού και του πρωτογενούς τομέα.