Ερώτηση για την αντιμετώπιση της παράνομης διάθεσης απορριμμάτων στο Δρυοδάσος της Φολόης
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 14:39

Δελτίο Τύπου_Πύργος, 15 Ιουλίου 2013

Ερώτηση για την αντιμετώπιση της παράνομης διάθεση απορριμμάτων στο Δρυοδάσος της Φολόης κατέθεσε η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ. Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, καθώς μετά από ολονύκτια επιχείρηση υπαλλήλων του Δασαρχείου Πύργου πριν μερικές μέρες και της Ελληνικής Αστυνομίας εντός του Δρυοδάσους της Φολόης, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω άνδρας ο οποίος συνοδεία συνεργών που διέφυγαν, και με χρήση δύο φορτηγών και άλλων βαρέων οχημάτων είχε διανοίξει λάκκο και εναπόθετε απορρίμματα τα οποία φαίνεται ότι προέρχονται από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία.

Από την έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε ότι στην ίδια περιοχή, κοντά σε ρέματα, έχουν εναποτεθεί τουλάχιστον 100 τόνοι απορριμμάτων κατά τον τελευταίο μήνα.  

Στην Ερώτησή της η κα. Αυγερινοπούλου επισημαίνει ότι η παράνομη αυτή δραστηριότητα είναι διαδεδομένη, σύμφωνα με σωρεία καταγγελιών, σε όλη την Πελοπόννησο, τόσο σε δάση, όσο και σε χειμάρρους και θέτει σε μεγάλο κίνδυνο και το περιβάλλον, αλλά και τη δημόσια υγεία.

Επιπλέον, όπως τονίζει στο μοναδικού κάλλους Δρυοδάσος της Φολόης, αλλά και σε άλλα όρη της χώρας μας τα δασαρχεία αντιμετωπίζουν εκ νέου περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος ερωτά το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει για το συγκεκριμένο γεγονός αλλά και για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα και για το αν σκοπεύει να εκπονήσει πρόγραμμα προστασίας του Δρυοδάσους της Φολόης.