Νέος Αγώνας για την Αποζημίωση των Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις Πλημμύρες του 2012
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 12:20

Δελτίο Τύπου_Πύργος,  28 Ιουνίου 2013

Τα χρήματα υπάρχουν, αλλά την Κ.Υ.Α. πρέπει να υπογράψουν και οι νέοι Υπουργοί

Πρόσκομμα στην αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2012 προκάλεσε η κυβερνητική αλλαγή που προέκυψε μετά την αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ., καθώς η διαδικασία συλλογής υπογραφών από τα συναρμόδια υπουργεία θα πρέπει να αρχίσει και πάλι από την αρχή.

Το πρόβλημα προέκυψε καθώς, η συλλογή και της τελευταίας υπουργικής υπογραφής έγινε ακριβώς την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, γεγονός, που σύμφωνα με τα όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρα μας, δεν επέτρεψε στο Υπουργείο Οικονομικών να στείλει την Κοινή Υπουργική Απόφαση στο Εθνικό Τυπογραφείο και να δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, δηλαδή να λάβει Φ.Ε.Κ. Παρόμοιο πρόβλημα είχε σημειωθεί και κατά τις εκλογές του 2012, όταν και πάλι η ανάλογη Κ.Υ.Α που θα αποζημίωνε τους πλημμυροπαθείς δεν είχε λάβει Φ.Ε.Κ. Να σημειωθεί, ότι η εν λόγω Κ.Υ.Α. αποζημιώνει επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημίες από φυσικές καταστροφές το 2012 σε πέντε Νομούς της χώρας, μεταξύ των οποίων φυσικά, συγκαταλέγονται και οι πλημμυροπαθείς της Ηλείας.

Σε επικοινωνία της Βουλευτού του Ν. Ηλείας κας. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου με το Υπουργείο Οικονομικών, που είναι και το επισπεύδον υπουργείο, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η διαδικασία θα επανεκκινηθεί, αμέσως μόλις δημοσιευτούν τα Προεδρικά Διατάγματα, που θα ορίζουν τις αρμοδιότητες των νέων υπουργών. Η Βουλευτής, η οποία έχει εδώ και καιρό παρέμβει με Ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά και με συνεχείς παρεμβάσεις προς τα τέσσερα συναρμόδια υπουργεία, υπέρ των επιχειρήσεων του Νομού Ηλείας, που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2012 έλαβε επίσης τη διαβεβαίωση ότι υπάρχουν τα κονδύλια για να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Η εκκρεμότητα με το Εθνικό Τυπογραφείο ήταν γνωστή και για αυτό, καλό θα είναι ανακοινώσεις στον Τύπο να γίνονται μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, έτσι ώστε να μην παρέχεται ενημέρωση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει ανταποκριθεί άμεσα στο δίκαιο αίτημα για την αποζημίωση των πληγέντων. Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις, ούτως ώστε, αμέσως μόλις οριστούν οι αρμοδιότητες και συμπληρωθεί η Κ.Υ.Α. να ολοκληρωθεί επειγόντως, η διαδικασία.