Παράταση Αποπληρωμής Εισφορών του 2012 στον ΕΛ.Γ.Α.
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 10:40

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ_27 Ιουνίου 2013

Οι παραγωγοί θα μπορούν να πληρωθούν για ζημιές του περσινού έτους

Αγρότες και κτηνοτρόφοι που δεν είχαν πληρώσει εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές για το 2012 στον ΕΛ.Γ.Α. και ως εκ τούτου, δεν είχαν δικαίωμα αποζημίωσης, μπορούν έως τις 31 Αυγούστου 2013 να πληρώσουν το οφειλόμενο ποσό και να πληρωθούν για ζημιές που τυχόν υπέστησαν κατά την περσινή χρονιά.

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2012 από τους αγρότες αποφάσισε σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ. Η  Βουλευτής Ηλείας, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου η οποία είχε συνηγορήσει υπέρ της διευκόλυνσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων του Νομού Ηλείας λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας ενημερώθηκε για τη ρύθμιση που αποφασίστηκε σήμερα το μεσημέρι από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α. Με τον τρόπο αυτό, οι παραγωγοί θα μπορούν να αποζημιωθούν και για ζημίες που υπέστησαν κατά την περσινή χρονιά, δηλαδή για απώλειες εισοδήματος που είχαν από ζημιές στην παραγωγή τους κατά το 2012. Η κα. Αυγερινοπούλου έχει καταθέσει εξάλλου  Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητά την άμεση στελέχωση του οργανισμού με γεωτεχνικούς για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των αιτημάτων των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Η  σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες 10  ημέρες από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα διευκολύνει όλους τους παραγωγούς, που δεν είχαν πληρώσει εισφορές έως τις 30 Απριλίου του 2012, δεν είχαν πληρώσει καθόλου ή είχαν πληρώσει εκπρόθεσμα τις εισφορές τους με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται αποζημίωσης.

Οι παραγωγοί που δεν είχαν πληρώσει τις εισφορές τους στον ΕΛ.Γ.Α ή είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς του 2012 την εξουσιοδότηση και χρέωση του τραπεζικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ και για οποιονδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει να καταθέσουν το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους για το 2012 στον ειδικό λογαριασμό ΜΠ712 του ΕΛΓΑ στην Τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ, προκειμένου να δικαιούνται αποζημίωσης και για το περσινό έτος.