Κατέθεσε Αναφορά για τη Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 11:44

10 Ιουνίου 2013

Αναφορά για τη φημολογούμενη συγχώνευση της ιστορικής «Νικολοπούλειου Βιβλιοθήκης» της Ανδρίτσαινας κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, αλλά και προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ., κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η Βουλευτής Ηλείας διαβίβασε στα αρμόδια υπουργεία την επιστολή διαμαρτυρίας του  Συλλόγου Ανδριτσάνων, κρίνοντας αβάσιμη τη χρησιμότητα συγχώνευσης της ξακουστής Βιβλιοθήκης, καθώς απασχολεί μόλις μια υπάλληλο και έναν νυχτοφύλακα και στέγαζεται σε ιδιόκτητο κτίριο.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τη σπουδαιότητα των κειμηλίων και των βιβλίων που φιλοξενεί, τονίζει ότι η «Νικολοπούλειος Βιβλιοθήκη» φημίζεται για τα ιστορικά της βιβλία, ιδίως για σπάνιες εκδόσεις αρχαίων συγγραφέων έως το 1620, όπως επίσης και για σπάνια πρωτότυπα και ντοκουμέντα της Ελληνικής εθνεγερσίας του 1821 και των οπλαρχηγών της.

Η κα. Αυγερινοπούλου αναγνωρίζοντας την ιστορική σημασία της Βιβλιοθήκης τόσο για την Ηλεία και τηνΑνδρίτσαινα, δεδομένου ότι αποτελεί χώρο υψηλής επισκεψιμότητας βιβλιόφιλων και τουριστών της περιοχής, αλλά και φάρο πολιτισμού εντός της ελληνικής επικράτειας έχει αναλάβει πρωτοβουλίες εντός της χώρας μας, αλλά και διεθνώς, συνομιλώντας με εκπροσώπους Πανεπιστημιακών Βιβλιοθηκών και Εδρών Ελληνικών Γραμμάτων, με στόχο την ψηφιοποίηση του πολύτιμου περιεχομένου της, αλλά και την αντιμετώπιση λειτουργικών προβλημάτων της. Η Ηλεία Βουλευτής έχει προγραμματίσει συνάντηση για το θέμα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας.

DSC 0257 andritsaina-resized DSC 0258  andritsaina -resized