Την Ανδραβίδα θα συνεχίσουν να έχουν βάση τα πυροσβεστικά ελικόπτερα ERICSSON
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 14:03

22 Μαϊου 2013

Το Νομό Ηλείας και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας θα συνεχίσουν να έχουν ως βάση τους τα πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου ERICSSON, παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Tη διαβεβαίωση αυτή, έλαβε η Βουλευτής Ηλείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, ο οποίος επισήμως ενημέρωσε ότι «δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και ουδέποτε τέθηκε ή αποφασίστηκε μεταφορά της επιχειρησιακής έδρας των πυροσβεστικών ελικοπτέρων».

 

Το επιχειρησιακό σχέδιο του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική περίοδο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες, θα επιβεβαιώνει την παραμονή των συγκεκριμένων εναέριων μέσων στο Νομό Ηλείας.

 

Η προετοιμασία της χώρας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι κρίσιμης σημασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος οργάνωσε συνεδρίαση τον περασμένο Απρίλιο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, και του Υπουργείου Εσωτερικών με στόχο να συμβάλει με προτάσεις στην καλύτερη προετοιμασία της αντιπυρικής προστασίας της χώρας μας.

 

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Σε ό,τι δε αφορά την αντιπυρική προστασία σε πυρόπληκτους Νομούς, όπως η Ηλεία, δήλωσε ότι θα πρέπει τα διαθέσιμα μέσα να είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα.

 

Τέλος, απαντώντας στις 15 Μαΐου, σε Ερώτηση που κατατέθηκε από την κα. Αυγερινοπούλου στις 22 Απριλίου για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σημειώνει ότι έχει εγκριθεί η πρόσληψη 1.500 εποχικών πυροσβεστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (έως 5 μήνες) και οι διαδικασίες για την πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα. Σε ό,τι δε αφορά την πρόσληψη επιλαχόντων υποψηφίων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (εξ’εποχικών), έχει γίνει σχετικό ερώτημα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο να συμπληρωθούν μικρά κενά, που έχουν δημιουργηθεί, αν αυτό επιτραπεί.