Ερώτηση για την ολοκλήρωση του Δρόμου «Αμαλιάδα - Σιμόπουλο - 111 Ε.Ο. Ν.Ηλείας"
Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 12:48

Πύργος, 14 Μαΐου 2013

 Την ολοκλήρωση του δρόμου «Αμαλιάδα - Σιμόπουλο - 111 Ε.Ο». ζήτησε η Ηλεία Βουλευτής Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με Ερώτησή της προς το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την οποία ζητά να ενημερωθεί για το πότε θα ολοκληρωθεί και το τμήμα έως την παράκαμψη με το Χάβαρι.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι αν και πριν λίγους μήνες, εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και η διακήρυξη της δημοπρασίας του έργου «Βελτίωση Ε.Ο. Δάφνη -111 Ε.Ο. στο τμήμα Παράκαμψη Δάφνης – Παράκαμψη Κεραμιδιάς» προϋπολογισμού ύψους 6.100.000 €. για την ολοκλήρωση του δρόμου έως το Σιμόπουλο χρειάζεται να ολοκληρωθεί και το τμήμα έως την παράκαμψη Χαβαρίου.

Με δεδομένο ότι η εν λόγω οδός αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για την ανάπτυξη στην περιοχή και επειδή η ολοκλήρωση της χρονίζει, η κα. Αυγερινοπούλου με την Ερώτησή της ζητά να ενημερωθεί για το πώς προχωρούν οι διαδικασίες ανάθεσης του έργου, αλλά και για το ποιες πηγές χρηματοδότησης θα αναζητήσουν οι αρμόδιοι φορείς για τη δημοπράτηση και του τμήματός του έως την παράκαμψη Χαβαρίου.