Ερώτηση στη Βουλή για την επισκευή της Επαρχιακής Οδού Θολού - περιοχής Φιγαλείας
Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 12:00

10 Μαΐου 2013

Ερώτηση για την επισκευή της επαρχιακής οδού Θολού-Φιγαλείας κατέθεσε η Βουλευτής Ν. Ηλείας Ν.Δ., Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου στις 8 Μαΐου, μετά και από επίσκεψή που πραγματοποίησε στην περιοχή στα μέσα Απριλίου.  

Στην Ερώτησή της προς τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών η κα. Αυγερινοπούλου τόνισε, η επαρχιακή οδός από τη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Θολό του Ν.Ηλείας προς την περιοχή της Φιγαλείας είναι η κεντρική οδική αρτηρία, η οποία συνδέει την περιοχή της Ζαχάρως με τη Φιγαλεία στο Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας, καθώς και τα δημοτικά διαμερίσματα της Φιγαλείας μεταξύ τους. Επιπλέον, οδηγεί τον επισκέπτη προς τον ιδιαίτερα σημαντικό Ναό του Επικούρειου Απόλλωνος.

Ωστόσο, ο δρόμος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς έχει υποχωρήσει σε αρκετά σημεία του και έχει επιχωματωθεί προσωρινά, δίχως να ολοκληρωθεί η επισκευή του. Χαρακτηριστικό είναι ότι πρόσφατα σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα, καθώς όχημα ανετράπη και κατέπεσε σε σημείο όπου το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει, λόγω και της έλλειψης σήμανσης και ηλεκτροφωτισμού.

Η Βουλευτής επισημαίνει ότι τα αρμόδια υπουργεία πρέπει να αναλάβουν άμεσα μέτρα καθώς η κατάσταση του δρόμου θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των διερχομένων. Επιπλέον δε, δεδομένου ότι πρόκειται για κεντρική συνδετήρια οδό, που εξυπηρετεί πολλά δημοτικά διαμερίσματα της Φιγαλείας είναι απαραίτητη η επιδιόρθωσή της για την ανάπτυξη και την ενίσχυση του τουρισμού της περιοχής, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Στην Ερώτησή της η κα. Αυγερινοπούλου ερωτά για το χρόνο επιδιόρθωσης του δρόμου, για μέτρα βελτίωσης του ηλεκτροφωτισμού και σήμανσης των επικίνδυνων σημείων του.