Στη Σύνοδο του W.E.F για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 11:23

24 Μαΐου 2013

 

Η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική συνιστά πλέον, μια αγορά 360 εκατομμυρίων νεαρών καταναλωτών, η οποία αναζητά αγαθά και υπηρεσίες, αλλά και το δρόμο της προς την αειφόρο ανάπτυξη και τη δημοκρατία.

Στα κύρια θέματα της Περιφερειακής Συνόδου σε αυτή την κρίσιμη για την περιοχή συγκυρία συμπεριλαμβάνεται η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, η αντιμετώπιση των έντονων προκλήσεων στις σχέσεις των κρατών της περιοχής (Συρία-νέες κυβερνήσεις σε οικονομική μετάβαση στις χώρες της Βορείου Αφρικής, Μεσανατολικό), καθώς και οι οικονομικές προκλήσεις σε μια δυναμική και αναδυόμενη αγορά, όπως η αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας, η δυναμική των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η ανάπτυξη υποδομών.

Στη Σύνοδο συμμετέχουν περισσότεροι από 900 ηγέτες των χωρών του Κόλπου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, μέλη κυβερνήσεων, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι εταιριών και επενδυτικών κεφαλαίων, μέλη κοινωνικών φορέων.

Η κα. Αυγερινοπούλου στο πλαίσιο του Φόρουμ και των Young Global Leaders, αλλά και ως Πρόεδρος του Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη (COMPSUD) θα μιλήσει για την ανάγκη περαιτέρω σύσφιξης των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, αλλά και για τις εξαγωγικές και επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στη χώρα μας στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου, των υποδομών, του πρωτογενούς τομέα και της περιβαλλοντικής καινοτομίας.

Την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ θα εγκαινιάσει ο Βασιλιάς του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ Β΄, ενώ Πρόεδρος των Young Global Leaders του W.E.F είναι η Βασίλισσα Ράνια.