Ερώτηση για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών στα Περιβόλια Φιγαλείας
Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013 16:02

Δελτίο Τύπου

 

Πύργος, 8 Μαΐου 2013

 

 

Ερώτηση με την οποία ζητά την ολοκλήρωση των ανασκαφών σε αρχαιολογικό χώρο κοντά στα Περιβόλια Φιγαλείας του Νομού Ηλείας κατέθεσε η Βουλευτής Ν.Δ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, επισημαίνοντας ότι οι αρχαιολογικές εργασίες είναι σημαντικές τόσο για τη διερεύνηση της Ιστορίας και τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, όσο και για την τουριστική ανάδειξη και ανάπτυξή της.

 

Στην Ερώτησή της προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού η κα. Αυγερινοπούλου σημειώνει ότι η ανοικτή ανασκαφή που είχε ξεκινήσει η Ζ΄ Εφορία Αρχαιοτήτων σε αρχαίο ναό κοντά στο δημοτικό διαμέρισμα Περιβόλια του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας του Νομού Ηλείας, έχει σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Ο αρχαίος ναός δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Κατά τη διάρκεια της συστηματικής ανασκαφής η Ζ΄ Εφορία σε συνεργασία με το ιαπωνικό πανεπιστήμιο Κουμαμότο είχαν προχωρήσει σε διάφορες εργασίες και σε γεωφυσική διασκόπηση του χώρου. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν και τείχη και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται να είναι σημαντικά.

 

Στην Ερώτησή της η κα. Αυγερινοπούλου ζητά να ενημερωθεί για το χρόνο επανεκκίνησης του ανασκαφικού έργου, για το χρόνο ανάθεσης μελέτης αναστηλωτικού έργου του αρχαίου ναού, αλλά και για τα μέτρα προστασίας του ανασκαφικού χώρου.