Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΟΤΑ
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 14:26

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών για τις Ληξιπρόθεσμες Οφειλές δημοτών και επιχειρήσεων προς τους ΟΤΑ Α΄Βαθμού

 

«Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με το Υπουργείο Οικονομικών στην οποία διερευνάται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τους Ο.Τ.Α.» Αυτή την απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών  σε Ερώτηση που κατέθεσε για το ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες δημότες και επιχειρήσεις η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ., Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Στην Ερώτησή της η Ηλεία Βουλευτής σημείωνε ότι ενώ με την ΚΥΑ 20124/8-6-12 (ΦΕΚ 1828/8-6-12 τ. Β΄) δινόταν έως στις 7-10-12 η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και προς τους ΟΤΑ Α΄Βαθμού, σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων δεν κατάφερε να επωφεληθεί από τη ρύθμιση αυτή, επειδή σε πολλές περιπτώσεις οι Δήμοι δεν ενημέρωσαν κατάλληλα ή έγκαιρα τους δημότες τους.

Επιπλέον, η μη έγκαιρη καταβολή των οφειλών επισύρει τώρα προσαυξήσεις της τάξης του 150%, γεγονός που έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα για χιλιάδες μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, οι οποίες αδυνατούν να ξεχρεώσουν εγκαίρως οφειλές, όπως το τέλος παρεπιδημούντων. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν πολλές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους, οι οποίοι δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

 

Ολόκληρη η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ως εξής:

 

http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=32fde27f-b3b6-4d35-b266-e58a94ff5550