Για το σχέδιο «Αθηνά»
Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013 11:35

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2013


Ανάγκη για ΄Αμεση Σύγκλιση Συνεδρίασης

 

Επιστολή με την οποία προτρέπει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Νομού Ηλείας σε συνάντηση

για την προώθηση των θεμάτων των τμημάτων του Τ.Ε.Ι. απέστειλε η Βουλευτής, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Χαρακτηριστικά, στην επιστολή που απηύθυνε στους δημάρχους Πύργου και Αμαλιάδας, στον Αντιπεριφερειάρχη, στους βουλευτές του Νομού επισημαίνεται:

«Στη συνάντηση που είχαμε για το θέμα του Σχεδίου «Αθηνά» στο Υπουργείο Παιδείας και κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου, θα έπρεπε εδώ και καιρό οι τοπικοί φορείς του Νομού Ηλείας, σε συνεργασία με τους Βουλευτές του Νομού και τους φοιτητές των Τ.Ε.Ι. Πύργου και Αμαλιάδας να έχουν συμμετάσχει σε μια ή και περισσότερες συναντήσεις εργασίας όπου θα προετοιμαζόταν κοινό σχέδιο του Νομού, το οποίο από κοινού, ΟΛΟΙ οι φορείς θα παρουσιάζαμε σε νέα συνάντηση στον κ. Υπουργό.

Αντ’αυτού, η συνάντηση αυτή δεν συνεκλήθη ποτέ από τους τοπικούς φορείς, ούτε βέβαια πραγματοποιήθηκε και η νέα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας επί μιας ενιαίας, ολοκληρωμένης αντιπρότασης. Αντιθέτως, δεχόμαστε προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη και μαθαίνουμε ότι στο διάστημα που μεσολάβησε, το γραφείο του κ. Αρβανιτόπουλου επισκέπτονται κατά μόνας, τοπικοί και πολιτικοί άρχοντες, κομίζοντας προτάσεις που δεν έχουν καν κοινοποιηθεί σε όσους βρίσκονταν στην πρώτη σύσκεψη.

Η τακτική αυτή, κατά τα φαινόμενα και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έχει αποδώσει με αποτέλεσμα να απειλούμαστε με τετελεσμένα γεγονότα. Με δεδομένο ότι έχουμε ακόμη λίγο χρόνο στη διάθεσή μας και ο κ. Υπουργός δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, σας ζητώ να συναντηθούμε άμεσα και να καταλήξουμε σε κοινή πρόταση, την οποία και θα μπορέσουμε να τεκμηριώσουμε και να τη διαπραγματευτούμε με το Υπουργείο».