Επίσκεψη στη Ροβιάτα και αυτοψία στον ποταμό Κουρλέσα
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 09:45

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πύργος, 12 Μαρτίου 2013

Ερώτηση με την οποία ζητά την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του ποταμού Κουρλέσα (Κασιδιάρη) κατέθεσε προς τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία χθες, συνοδευόμενη από περίοικους, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ροβιάτας επισκέφθηκε την περιοχή.

 

Η Βουλευτής Ηλείας διαπίστωσε τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει και τόνισε ότι θα συνεχίσει την  προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν από τις αρχές, καθώς πέραν της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ατυχήματος από τη διάβρωση του δρόμου προς την παραλία της Ροβιάτας.

 

Στην Ερώτησή της προς τα συναρμόδια υπουργεία η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος σημειώνει ότι αν και μετά τις πυρκαγιές του 2007 εγκρίθηκε έργο αποκατάστασης και στήριξης των ευάλωτων σημείων του δρόμου, το έργο δεν υλοποιήθηκε με αποτέλεσμα το 2009, η έντονη ροή των υδάτων να γκρεμίσει ένα κομμάτι δρόμου μήκους 300 μέτρων. Παράλληλα, επεσήμανε την ανυπαρξία έργων στήριξης στις όχθες του ποταμού, τη ρύπανσή του από χερσαίες πηγές και τη συγκέντρωση στάσιμων υδάτων.

 

Στην Ερώτησή της, η κα. Αυγερινοπούλου ζητά ενημέρωση για το πότε θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της κοίτης, έργα στήριξης των όχθεων του ποταμού Κουρλέσα, καθώς και επιδιόρθωση του δρόμου και των σημείων, που έχουν παρασυρθεί από τα ύδατα. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος ζητά επίσης να ενημερωθεί από τις αρχές για το πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της ρύπανσής του.