Σχετικά με την Τροπολογία για τους εργολάβους Δακοκτονίας
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 10:23

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2013

 

ΔΗΛΩΣΗ

 

Διαψεύδει το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σημερινό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο, «έχει υπογραφεί» η τροπολογία για το θέμα των Εργολάβων Δακοκτονίας του Ν. Ηλείας.

 

Το Σχέδιο Τροπολογίας, το οποίο πρότεινα πριν από δύο εβδομάδες για τους εργολάβους Δακοκτονίας και αρχικώς υπέβαλα, στο Υπουργείο Οικονομικών και κατόπιν και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να λυθεί άμεσα η εκκρεμότητα που ταλανίζει περισσότερες από 300 οικογένειες, βρίσκεται ακόμη στη νομοτεχνική επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και μάλιστα, σε φάση επεξεργασίας. Δεν έχει την υπογραφή κανενός υπουργού διότι αυτό δεν προβλέπεται από τη διαδικασία, αλλά και επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η επεξεργασία του.

 

Την εν λόγω Τροπολογία συνέταξα, μετά από συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργολάβων δακοκτονίας στο γραφείο μου στον Πύργο, σε συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Καφύρα, που μου διέθεσε τα συνοδευτικά έγγραφα των συμβάσεων και την αλληλογραφία των αρμόδιων υπηρεσιών, σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που έκανε τις απαραίτητες επισημάνσεις και φυσικά, σε συνεννόηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

 

Η Τροπολογία για την οποία επετεύχθη πολιτική συμφωνία αποζημίωσης των εργολάβων δακοκτονίας για το έργο που παρείχαν στο κράτος αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή σε κάποιο από τα επόμενα νομοσχέδια των δύο συναρμόδιων Υπουργείων. Τα ανωτέρω διευκρινίζονται διότι κάποιοι έσπευσαν ως «αυτοσχέδιοι σωτήρες της τελευταίας στιγμής» να παραπληροφορήσουν τους ενδιαφερόμενους για ένα τόσο σοβαρό θέμα και να οικειοποιηθούν πολιτικές πρωτοβουλίες για τις οποίες ποτέ δεν εργάστηκαν.