Επέκταση Εξαγωγών προς τη Μποτσουάνα
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 10:19


 

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου

Η μεταφορά περιβαλλοντικής καινοτομίας και τεχνογνωσίας μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα μας

Τη διεύρυνση των ελληνικών εξαγωγικών δραστηριοτήτων και τη μεταφορά τεχνογνωσίας και περιβαλλοντικής καινοτομίας προς την Μποτσουάνα συζήτησε με τον Πρέσβη της αφρικανικής χώρας στην Ελλάδα κ. Mothusi Bruce Rabasha Palai, με τον Πρόξενο της Μποτσουάνα στην Ελλάδα κ. Νεκτάριο Πολυχρονίου, αλλά και με εκπροσώπους του Ελληνο-Αφρικανικού και του Ελληνο-Αραβικού Επιμελητηρίου η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής η οποία διετέλεσε ως πρόσφατα Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μποτσουάνα συζήτησε με τον Πρέσβη της αφρικανικής χώρας και με τον κ. Πολυχρονίου, ο οποίος μάλιστα κατάγεται από την Ηλεία, για τις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων να εξάγουν τεχνογνωσία και τεχνολογία σε τομείς που ενδιαφέρουν τη Μποτσουάνα, όπως ο τομέας εντοπισμού υπόγειων υδάτινων κοιτασμάτων, ο τομέας διαχείρισης υδάτων, αλλά και ο τομέας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η Μποτσουάνα συμπεριλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια μεταξύ των πλέον αναπτυγμένων χωρών της αφρικανικής ηπείρου, έχει προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και διακρίνεται για τις επιτυχείς προσπάθειες της στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της αντιμετώπισης της ανεργίας, η κα. Αυγερινοπούλου συζήτησε με τον Πρόεδρο της Ε.Λ.Ε.Τ.Α.Ε.Ν. κ. Παναγιώτη Παπασταματίου για τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των Α.Π.Ε. σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής.