Ερώτηση σχετικά με σοβαρές περικοπές στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού
Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2012 17:32

29 Δεκεμβρίου 2011    

Ερώτηση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με αφορμή καταγγελίες για σοβαρές και επικίνδυνες δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού κατέθεσε η Βουλευτής Επικρατείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία μετέχει στη Διακομματική Επιτροπή για την Εξέταση του Σωφρονιστικού Συστήματος της χώρας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.

Κρατούμενοι, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι οι νοσηλευόμενοι αναγκάζονται να κάνουν μπάνιο με κρύο νερό διότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχει ζεστό νερό καμμία ώρα της ημέρας. Επιπλέον, οι τρόφιμοι καταγγέλλουν μείωση του φαγητού τους καθώς και δραστικές μειώσεις και σε άλλες βασικές παροχές, οι οποίες, όπως καταγγέλλεται δεν οφείλονται σε τεχνικά προβλήματα, αλλά στις σκληρές περικοπές, λόγω της οικονομικής ύφεσης.

Παρά την οικονομική κρίση, το κράτος δεν επιτρέπεται να επιβάλει περικοπές στην περίθαλψη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, διευρύνοντας τις ανισότητες και πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις από τους κρατουμένους.