Συνέντευξη στον ANT1 97,2 για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 17:50

Αλχημεία της κυβέρνησης με το περίφημο γραφείο Μολυβιάτη, καταγγέλλει η αναπληρώτρια τομεάρχης περιβάλλοντος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Όπως κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 97,2, τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από όλο τον κόσμο για ειδικό σκοπό, καταγράφηκαν ως έσοδα, με αποτέλεσμα το 1/3 των πυρόπληκτων κτιρίων, σε Ηλία και όλους του πληγέντες νομούς, να μην έχουν επισκευαστεί

Όπως σημείωσε μάλιστα η βουλευτής, 4 χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, όχι μόνο στον Ν. Ηλείας αλλά και στους 17 νομούς που τότε επλήγησαν, το 1/3 των πυρόπληκτων κτιρίων δεν έχουν ακόμα και σήμερα επισκευαστεί, ή και δεν έχουν ανακατασκευασθεί ενώ όπως σημείωσε «λείπουν ακόμα 1 εκατομμύριο ευρώ, αλλά τα λεφτά δεν πρόκειται να δοθούν και σίγουρα δεν πρόκειται να δοθούν εντός του 2011».

 

«Το ταμείο Μολυβιάτη, έχει καταργηθεί. Καταργήθηκε και έγινε η εξής αλχημεία, το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να πάρει αυτό το ταμείο και να βάλει τα έσοδα, τα λεφτά από το ταμείο που είχαν δώσει άνθρωποι από όλο τον κόσμο όπως θυμάστε εθελοντικά, που τα είχαν μαζέψει για τους πυρόπληκτους να βοηθήσουμε τους κατοίκους εκείνης της περιοχής τα κατέγραψε ως έσοδο του κράτους, και πήγε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αυτό το ταμείο. Παρανόμως δηλαδή έχουν καταγραφεί αυτά τα χρήματα τα οποία ήταν ειδικού σκοπού ως έσοδο. Άλλη μια αλχημεία της κυβέρνησης την οποία την πληρώνουν άμεσα οι πολίτες. Διότι αυτή τη στιγμή έχει συμβεί το εξής παράδοξο, μπορούσαμε να ξοδέψουμε ως Ελλάδα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 8,5 δις για όλη την επικράτεια, έρχεται όμως η τρόικα πριν από δυο μήνες και μας λέει ότι θα πρέπει από αυτό το πρόγραμμα να ξοδέψουμε 950 εκατομμύρια λιγότερα, φτάσαμε στο πλαφόν, ξοδέψαμε ότι μπορέσαμε να ξοδέψουμε, και τώρα δεν μπορεί να ξοδευτεί μέχρι το τέλος του 2011 τίποτα παραπάνω ούτε ένα ευρώ δεν μπορούν να πάρουν οι πυρόπληκτοι ακριβώς εξαιτίας αυτού του λάθους του εγκληματικού της κυβέρνησης», είπε αναλυτικά για το πρωτοφανές περιστατικό, δηλώνοντας πως αναζητά τον αρμόδιο υφυπουργό, Φίλιππο Σαχινίδη, προκειμένου να προτείνει την ανασύσταση του ειδικού ταμείου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, του κ. Μολυβιάτη, και να βρεθεί λύση.

Δείτε το Link: http://972.gr/ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ/Αλχημεία-της-κυβέρνησης-για-τους-πυρόπληκτους-της-Ηλείας.html