Συνέντευξη στη metro- 8/3/2011
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011 12:16

H ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ μιλάει στον Γιώργο Κατσίγιαννη

Χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και ομαλή έξοδος από αυτό. Ο Σαμαράς έχει προτάσεις.

Ο Τόπος χρειάζεται νέα κυβέρνηση

Τίτλος: Η κυβέρνηση παρουσιάζει διαχειριστική ανικανότητα 

«Καμία πλέον συναίνεση σε μια κυβέρνηση, που παρουσιάζει διαχειριστική ανικανότητα» δηλώνει στη “metro” η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με αφορμή τις συναντήσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου. Η νεαρή βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που φημολογείται ότι στις εθνικές εκλογές θα είναι υποψήφια στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στο Νομό Ηλείας, αποφεύγει να το επιβεβαιώσει και παραπέμπει στις αποφάσεις του προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά.

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς σε τι μπορεί να ωφελήσουν από την στιγμή, που δεν υπάρχει διάθεση συναίνεσης για την ασκούμενη οικονομική

πολιτική 

 

Δεν μπορούμε να παρέχουμε πλέον συναίνεση στην κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός να συνεχίσει να υφίσταται τις δυσμενείς επιπτώσεις του Μνημονίου.  Χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου και η ομαλή έξοδος από αυτό, μέσω μιας ευρωπαϊκής λύσης. Σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς και οι πολιτικοί αρχηγοί να συμβάλλουν με προτάσεις και κατευθύνσεις για την εύρεση λύσης. Αυτό κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν μπορούμε όμως, να αφήσουμε τη χώρα στα χέρια της κυβέρνησης, διότι παρουσιάζει διαχειριστική ανικανότητα, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά σε όλους τους τομείς, όπως στο περιβάλλον.

 

Δώστε μας ένα παράδειγμα:

 

Στο νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα, για παράδειγμα, η κυβέρνηση υιοθετεί μόνο γενικόλογες ρυθμίσεις, που υπόσχονται χρηματοδοτικά εργαλεία για την προστασία της βιοποικιλότητας. Ούτε υποδεικνύει, ούτε δημιουργεί στην πράξη νέους πόρους χρηματοδότησης για να προστατευθεί το περιβάλλον και να στηριχθούν οικονομικά οι τοπικές κοινωνίες. Για ποια πράσινη ανάπτυξη μιλάμε λοιπόν; Μόνο η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε συγκεκριμένες χρηματοδοτικές προτάσεις για την αξιοποίηση της βιοποικιλότητας.

 

 

Ειδικεύεστε στο Διεθνές Δίκαιο Περιβάλλοντος και τους Διεθνείς Οργανισμούς.  Πώς κρίνετε τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε αυτούς τους τομείς;

 

Η κυβέρνηση κλήθηκε να παίξει σε ένα γήπεδο, εκείνο των διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών, το οποίο είτε αγνοεί είτε υποτιμά, και για αυτό αποτυγχάνει. Η Ελλάδα ήταν από τις ελάχιστες χώρες, που δεν έστειλε θέσεις στην Παγκόσμια Υπουργική Συνάντηση για το Περιβάλλον πριν από δύο εβδομάδες στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Μολονότι συζητήθηκε η θαλάσσια προστασία, η πράσινη οικονομία, οι δυνατότητες  κρατικής χρηματοδότησης για την περιβαλλοντική προστασία, η προστασία της βιοποικιλότητας, και η ίδρυση διεθνούς Οργανισμού Περιβάλλοντος, η Ελλάδα απουσίαζε! Ο Πρέσβης μας δεν είχε λάβει καμία οδηγία. Είναι απούσα η χώρα μας από τα διεθνή δρώμενα. Αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς.

 

Εκτιμάτε ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές;

Η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές είναι απόφαση του πρωθυπουργού. Κρίνω ότι χρειάζεται νέα κυβέρνηση η οποία να μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο της χώρας από την ύφεση και την ανάπτυξή της, με νέα, συγκεκριμένη στρατηγική και πρόγραμμα επανεκκίνησης της οικονομίας.

 

Στις εθνικές εκλογές θα είστε υποψήφια στον τόπο καταγωγή σας, δηλαδή στο Νομό Ηλείας;

Ο Νομός Ηλείας και οι συμπατριώτες μου κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Όπου και αν βρισκόμουν, πάντα μεριμνούσα για την περιοχή μου και ένας από τους λόγους που επέστρεψα στην Ελλάδα, μετά από πολυετή απουσία στο εξωτερικό ήταν για να βοηθήσω εθελοντικά στο Νομό Ηλείας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.  Ως Βουλευτής Επικρατείας μεριμνώ όμως, για όλη τη χώρα. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τα συμφέροντά μας από όποια θέση και αν βρεθώ. Η Ελλάδα είναι για εμένα ανυπέρβλητο ιδανικό. Οι υποψηφιότητες όμως, είναι απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.