Η Διονυσία Θεοδώρα για τα Διεθνή Θέματα

Μήνυμα για τα Διεθνή Θέματα

Web-TV

Διασυνοριακή Πτώχευση
Δομικές αλλαγές χρειάζεται η παγκόσμια οικονομία για να επιβιώσει, δήλωσε στη συνέντευξή της στο Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Xinhua, η Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011 13:47

Δομικές αλλαγές χρειάζεται η παγκόσμια οικονομία για να επιβιώσει, δήλωσε στη συνέντευξή της στο Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Xinhua, η Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Τηλεοπτική συνέντευξη στο κρατικό Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Xinhua, έδωσε χθες η Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με αφορμή τις οικονομικές αναταράξεις, που προκαλεί η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η κα. Αυγερινοπούλου επεσήμανε ότι οι τελευταίες έντονες διακυμάνσεις των διεθνών αγορών αποδεικνύουν πως τα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας είναι εγγενή, προϋπήρχαν εδώ και αρκετά χρόνια, και σίγουρα δεν εξαντλούνται στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, όπως αποδεικνύουν τα προβλήματα χρέους και αναιμικής ανάπτυξης των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη. Η παγκόσμια κρίση έχει τις ρίζες της σε μη βιώσιμες πολιτικές. Οι ανισορροπίες που προκαλούν χρειάζεται να αντιμετωπιστούν άμεσα, με παγκόσμια συνεννόηση. Βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις, που θα επαναχαράξουν τις διεθνείς πρακτικές και τους διεθνείς θεσμούς χρειάζεται να επινοηθούν και να εφαρμοστούν χωρίς χρονοτριβή. Ειδικά, για την Ευρωζώνη είναι απαραίτητη σε πρώτη φάση, η έκδοση Ευρωομολόγου. Η κα. Αυγερινοπούλου σημείωσε ότι με αφορμή την αναδιοργάνωση του ΟΗΕ και στο πλαίσιο του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του Οργανισμού, διεθνείς πρακτικές και διαδικασίες που αποδείχθηκαν ανεπαρκείς μπορούν να αναπλαστούν για να ανταποκριθούν στις νέες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις.
Η Βουλευτής Επικρατείας σημείωσε ότι με τον σημερινό τρόπο λειτουργίας τους, και από την έως τώρα πορεία τους, οι εκτιμήσεις των Οίκων Αξιολόγησης είναι μόνο ενδεικτικές για την οικονομική πορεία χωρών και επιχειρήσεων. Πέραν ενός Ευρωπαϊκού Οίκου Αξιολόγησης, του οποίου η σύσταση προτείνεται τώρα από τα ευρωπαϊκά κράτη, χρειάζεται να συσταθεί Οίκος Αξιολόγησης με διεθνή εμβέλεια, με ενεργή συμμετοχή και των κρατών, έτσι ώστε να παρέχεται μεγαλύτερη αξιοπιστία και διαφάνεια.
Για να αποφευχθεί η επιδείνωση της κρίσης, στοίχημα αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών εξακολουθεί να είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και ένα νέο όραμα για την αναδιάρθρωση της παγκόσμιας οικονομίας, που θα έχει ως βάση τη σωστή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, για να επιτευχθεί καινοτομία σε όλους τους παραγωγικούς τομείς. Στη συνέντευξη της στο μεγαλύτερο Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κα. Αυγερινοπούλου ως Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην «βιώσιμη και ταχεία» ανάπτυξη της Ελλάδας, η οποία όπως σημείωσε θα προέλθει δίνοντας έμφαση σε νέους, αλλά και σε παραδοσιακούς οικονομικούς τομείς, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία και η γεωργία. «Η Ελλάδα διαθέτει πλουτοπαραγωγικές πηγές. Χρειάζεται μόνο, να βρει αποδοτικότερα εργαλεία διαχείρισης τους», κατέληξε.