Η Διονυσία Θεοδώρα για τα Διεθνή Θέματα

Μήνυμα για τα Διεθνή Θέματα

Web-TV

Διασυνοριακή Πτώχευση
Επικοινωνία της Αναπλ. Τομεάρχη Περιβάλλοντος Νέας Δημοκρατίας με το Ρώσο Πρέσβη για τις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα του
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011 20:32

Αθήνα, 29 Ιουλίου 2011

 

Μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε η Βουλευτής Επικρατείας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στο λαό της Ρωσίας, με επικοινωνία της με το Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Βλαντίμιρ Τσχικβισβίλι, για τις πυρκαγιές που μαίνονται και έχουν ήδη καταστρέψει περισσότερα από 180.000 στρέμματα δασικής έκτασης στη χώρα.

 

Η κα. Αυγερινοπούλου προγραμματίζει συνάντηση τις προσεχείς ημέρες με τον επικεφαλής της Ρωσικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, με σκοπό το συντονισμό των δύο χωρών στη δημιουργία υποδομών για την έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών λόγω των κλιματικών αλλαγών. Η Βουλευτής έχει ήδη προτείνει την ίδρυση μιας Περιφερειακής Μονάδας Συντονισμού για Εθελοντική υποστήριξη στη διαχείριση περιβαλλοντικών καταστροφών στα Βαλκάνια και τις γείτονες χώρες, μετά από τις εκτεταμένες πλημμύρες στην Αλβανία και τις πυρκαγιές στη Χάιφα το 2011.