Η Διονυσία Θεοδώρα για τα Διεθνή Θέματα

Μήνυμα για τα Διεθνή Θέματα

Web-TV

Διασυνοριακή Πτώχευση
Ομιλήτρια στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για την ανάπτυξη στην Ευρώπη, η Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 11:11

Την πρωτοβουλία “Πλατφόρμα για την Ελλάδα” θα προωθήσει στη Βιέννη, όπου συμμετέχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ως Young Global Leader, η Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, και αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Στο πλαίσιο της διεθνούς περιφερειακής διάσκεψης του World Economic Forum για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία πολιτικοί, επιχειρηματίες και θεσμικοί παράγοντες συζητούν επί τριήμερο στην αυστριακή πρωτεύουσα για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη, τη θέση του Ευρώ, το ζήτημα της Ελλάδας, αλλά και τρόπους ενίσχυσης της καινοτομίας με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Στις 11.00 ώρα Ελλάδος σήμερα, η κα. Αυγερινοπούλου έχει κληθεί να μιλήσει για την καινοτομία και τη «θεσμική επανάσταση» κρατών και διεθνών οργανισμών. Θα αναφερθεί στην τρέχουσα οικονομική κρίση και την ανάγκη αναμόρφωσης του σημερινού παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος. Παράλληλα, θα επισημάνει ότι για την αντιμετώπιση και την πρόληψη μελλοντικών γεωπολιτικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων χρειάζεται να επενδύσουμε σε νέες τεχνολογίες περιβάλλοντος, στην ίδρυση Παγκόσμιου Οργανισμού Περιβάλλοντος και κυρίως να βρούμε νέες μεθόδους διακυβέρνησης των οικονομικών θεμάτων διεθνώς, καθώς το υπάρχον διεθνές οικονομικό σύστημα καταλήγει σε αδικία που πλήττει μεμονομένα κράτη και πολίτες. Σήμερα το απόγευμα η κα. Αυγερινοπούλου θα δώσει συνέντευξη στο διεθνές οικονομικό δίκτυο “Bloomberg” σε ζωντανή σύνδεση. Η συνέντευξή της έχει προγραμματιστεί για τις 18.00 ώρα Ελλάδας για την εκπομπή “Last Word” με την Andrea Catherwood.

Επιπλέον, επιμένοντας στην πρωτοβουλία “Πλατφόρμα για την Ελλάδα”, που ανέλαβε από τον περασμένο μήνα στη Συνδιάσκεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την Αφρική, στο Κέιπ Τάουν, (μεθαύριο Πέμπτη), η κα. Αυγερινοπούλου με την ιδιότητα του Young Global Leader θα οργανώσει ανεπίσημη συνάντηση μεταξύ των ομολόγων της, στην οποία διερευνά τρόπους με τους οποίους μπορεί η χώρα μας να προσελκύσει ξένες επενδύσεις. Οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ των Young Global Leaders, πολιτικοί, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των ΜΜΕ και των Τεχνών καλούνται να συμβάλουν με ιδέες για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας, εν μέσω της τρέχουσας κρίσης. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια «γέφυρα ιδεών» και διασυνδέσεων με Ελληνες ομολόγους τους.