Ερώτηση για την ελλιπή στήριξη του οικο-τουρισμού στη χώρα μας κατέθεσε η Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011 15:59

Ερώτηση για την έλλειψη στήριξης και προβολής του οικο-τουρισμού στην Ελλάδα υπέβαλε σήμερα, η Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου προς τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο οικο-τουρισμός είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός τομέας παγκοσμίως, ενώ παράλληλα είναι μορφή τουρισμού, που προστατεύει το περιβάλλον και στηρίζει τον πολιτισμό. Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ ζήτησε να ενημερωθεί για το αν η κυβέρνηση διαθέτει στρατηγικό σχεδιασμό, καθώς και για το ποιες ενέργειες προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να προωθήσει και να αναδείξει τον οικοτουρισμό και τον αγροτουρισμό δεδομένου ότι μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τα εισοδήματα των Ελλήνων που ζουν στην περιφέρεια, αλλά και των κατοίκων των πόλεων.

Ο οικο-τουρισμός σε συνδυασμό με τον αγροτουρισμό και τον θεματικό τουρισμό (π.χ ιαματικός τουρισμός σε λουτροπόλεις) παρέχουν τη δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, έτσι ώστε να εισρέουν ξένοι επισκέπτες όλο το χρόνο. Σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα με την πλουσιότερη φύση στην Ευρώπη δεν μπορεί να εξακολουθούμε να προωθούμε μόνο τον τουρισμό, που βασίζεται στο θερινό δίπτυχο «παραλία-ήλιος».