Χαιρετισμός της Βουλευτού Επικρατείας Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου στην επέτειο μνήμης Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 20:54

Αθήνα, 6 Απριλίου 2011

Με αφορμή την επέτειο μνήμης των γενοκτονιών Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, η Πανθρακική Ένωση Αμερικής «Ορφέας», με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Αμερικής, πραγματοποίησε στις 6 Απριλίου, έξω από τα κτίρια των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, συνάντηση απότισης φόρου τιμής στα θύματα, στην οποία η κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου απηύθυνε ένα γραπτό χαιρετισμό.

Σημαντικοί ομιλητές, όπως ο εις διπλούν best seller συγγραφέας των Νew York Times και Διευθυντής του Jihad Watch.org, Robert Spencer, η εκδότρια της Atlas Shrugs και Εκτελεστική Διευθύντρια της Οργάνωσης «Freedom Defense Initiative and Stop Islamization of America», Pamela Geller, ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Διεθνής Σύνδεσμος Μελετητών των Γενοκτονιών, καθηγητής Alex Hinton, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Ηλίας Τσεκερίδης και ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ και Καναδά, Δημήτρης Μολοχίδης, συμμετείχαν στην εκδήλωση. Ο χαιρετισμός που έστειλε η κα. Αυγερινοπούλου έχει ως εξής:

Αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες,

Ενώνω τη φωνή μου εδώ μαζί σας σήμερα, ενώ αποτίνετε φόρο τιμής στα θύματα της Ελληνικής, Αρμενικής και Ασσυριακής Γενοκτονίας. Είναι καιρός να υπενθυμίσουμε σε όλον τον κόσμο, μέσα από τα Ηνωμένα Έθνη, ότι αυτές οι γενοκτονίες συνέβησαν και αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η αναγνώριση των Γενοκτονιών είναι μία σημαντική πράξη αφ’ ενός για τον απανταχού Ελληνισμό και αφ’ ετέρου για τη διεθνή κοινότητα, που πρέπει να υποστηριχθεί ευρέως. Μια τέτοια αναγνώριση θα προωθήσει το κράτος του Διεθνούς Δικαίου και θα αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια και τη διεθνή δικαιοσύνη. Κυρίως, θα εκπαιδεύσει τις επόμενες γενεές με μαθήματα ιστορίας και θα τις προστατεύσει από το να υποστούν οποιαδήποτε παρόμοια καταστροφική εμπειρία στο μέλλον.

Σήμερα, τιμούμε όσους θανατώθηκαν και προστατεύουμε όσους θα γεννηθούν.
Με τους θερμότερους χαιρετισμούς μου, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου