Η Διονυσία Θεοδώρα για το Περιβάλλον

Μήνυμα για το Περιβάλλον

Web-TV

Νομοσχέδιο για την ανακύκλωση
Συντονισμένη δράση όλων των παραγωγικών υπουργείων για την προώθηση της «πράσινης οικονομίας» ζήτησε η αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ, Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης ECOTEC.
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 14:08

Στηρίζοντας ενεργά τις περιβαλλοντικές, αλλά και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και δράσεις, η αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία στην 4η Διεθνή Εκθεση «Ecotec-Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα», τη μεγαλύτερη τους είδους της, στα Βαλκάνια. Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής ξεναγήθηκε στα περίπτερα και συνομίλησε με Ελληνες και ξένους εκθέτες πρωτοπόρους στις πράσινες τεχνολογίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η κα. Αυγερινοπούλου επεσήμανε ότι «η μετάβαση στην «πράσινη οικονομία» δεν μπορεί να γίνει μόνο, με μερικές υπουργικές αποφάσεις από το ΥΠΕΚΑ. Αντιθέτως, χρειάζεται όλα τα παραγωγικά υπουργεία να επανασχεδιάσουν τις πολιτικές τους. Ολόκληροι τομείς της οικονομίας πρέπει να ανασυνταχθούν».

Εύγλωττο παράδειγμα διαχειριστικής αδυναμίας της κυβέρνησης ήταν τα σοβαρά προβλήματα στις αδειοδοτήσεις φωτοβολταϊκών μονάδων. Χρειάζεται να σχεδιαστεί εκ νέου το νομοθετικό καθεστώς και οι τεχνολογικές προδιαγραφές, που ρυθμίζουν το σύστημα ενέργειας της χώρας μας. Η παροχή κινήτρων στους πολίτες για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χωρίς το σύστημα να μπορεί να απορροφήσει την παραχθείσα ενέργεια, δε συνιστά νέα ενεργειακή πολιτική, αλλά φοροεισπρακτική πολιτική.
Τέλος, για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, με βάση την αειφόρο ανάπτυξη, η κα. Αυγερινοπούλου τόνισε ότι «χρειαζόμαστε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα δημιουργήσουν, νέους και πρόσθετους πόρους, από και για το περιβάλλον. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια, ούτε με αποσπασματικά νομοθετήματα και τυχαίες παρεμβάσεις στην οικονομία».