Η Διονυσία Θεοδώρα για το Περιβάλλον

Μήνυμα για το Περιβάλλον

Web-TV

Νομοσχέδιο για την ανακύκλωση
Χαιρετισμός της Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, Βουλευτού Επικρατείας Αναπληρώτριας Τομεάρχη Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας για τη διεθνή έκθεση «Ecotec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα»
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2011 14:01


Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011 – Ανθούσα Αττικής

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, κ. Πρέσβη, αγαπητοί εκθέτες και διοργανωτές της 4ης Διεθνούς Εκθέσης Ecotec, φίλες και φίλοι, εκ μέρους του Τομέα Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας σας εύχομαι καλή επιτυχία στην έκθεσή σας!

Dear exhibitors,
Ladies and gentlemen, welcome to Greece.
In Greece we put a special value on Research and Development and environmental protection. Environmental protection is one of the top priorities for the New Democracy party. I am sure that your trip in Greece will be very productive and profitable. We stand by all of the good efforts to promote economy and protect our global natural environment.
I express thus my very best wishes for the success of Ecotec 2011.

Σε μια εποχή που η χώρα μας ταλανίζεται από την οικονομική κρίση και η προστασία του περιβάλλοντος φαίνεται να χάνει έδαφος, είναι κρίσιμη όσο ποτέ η διοργάνωση μιας έκθεσης, όπως η Ecotec,
για την ενίσχυση των τεχνολογιών περιβάλλοντος,
για την προώθηση νέων και καινοτόμων λύσεων στα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας,
για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,
για την ανάδειξη της χώρας μας ως ανταγωνιστικού εταίρου διεθνώς,
για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας.

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια, ούτε με αποσπασματικά νομοθετήματα και τυχαίες παρεμβάσεις στην οικονομία. Αυτά, αντί να διορθώνουν, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών.

Χρειαζόμαστε νόμους που θα άρουν τα εμπόδια στην εφαρμογή των Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνολογιών.
Νόμους που θα διευκολύνουν και θα δώσουν κίνητρα στην περιβαλλοντική καινοτομία,
Που θα δημιουργήσουν ευγενή άμιλλα και θα ενισχύσουν την αμφίδρομη σχέση μεταξύ του νομοθέτη, του επιστήμονα και του επιχειρηματία, για το ποιος θα θέσει τον πήχη ψηλότερα, για το ποιος πρώτος θα προστατεύσει το περιβάλλον αποτελεσματικότερα.

Χρειαζόμαστε κυβέρνηση που να καταλαβαίνει ότι η πράσινη οικονομία δεν αφορά σε ένα Υπουργείο μόνο, το ΥΠΕΚΑ, αλλά σε όλα τα παραγωγικά Υπουργεία.
Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το Οικονομικών,
το Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, το Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
το Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, πρέπει να δραστηριοποιηθούν για να ανοίξουν το δρόμο στην εφαρμογή των περιβαλλοντικών τεχνολογιών.

Χρειαζόμαστε ακόμα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα δημιουργήσουν,
νέους και πρόσθετους πόρους,
από και για το περιβάλλον,
για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, που καλούνται να γίνουν θεματοφύλακες των φυσικών μας πόρων, χωρίς να υπονομεύσουμε τη βιωσιμότητά τους στο μέλλον.

Η ECOTEC μας προσφέρει σήμερα εδώ νέες ιδέες για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον.
Ας δούμε τις ενεργειακές τεχνολογίες, και κυρίως αυτές που δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί όσο θα μπορούσαν, όπως η γεωθερμία και οι τεχνολογίες υδρογόνου, οι οποίες συνδυαστικά θα μας οδηγήσουν σε μια οικονομία χαμηλού άνθρακα.
Έχω μια ιδιαίτερη προτίμηση στις τεχνολογίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος, και κυρίως πρόληψης της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.
Οι εκθέτες δίνετε σήμερα νέες προοπτικές και ελπίδα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας.

Η Νέα Δημοκρατία σας δίνει νέες ευκαιρίες για την εξωστρέφεια των ελληινκών επιχειρήσεων.
Μέσα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο οποίο συμμετέχω, θα μεταβώ τους επόμενους μήνες σε συνδιασκέψεις στην Αφρική, την Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία. Θα πάρω μαζί στις βαλίτσες μου τις προτάσεις σας, με σκοπό την ενίσχυση των εξαγωγών των ελληνικών τεχνολογιών περιβάλλοντος. Η προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας μας και για την προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση κοινή, υπόθεση όλων μας.

Καλή επιτυχία στην έκθεσή σας!