Η Διονυσία Θεοδώρα για το Περιβάλλον

Μήνυμα για το Περιβάλλον

Web-TV

Νομοσχέδιο για την ανακύκλωση
Ο εμπαιγμός των αγροτών, που επένδυσαν στα φωτοβολταϊκά συνεχίζεται. Τι απάντησε το ΥΠΕΚΑ σε Ερώτηση, που υπέβαλε η Βουλευτής Επικρατείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 19:51

Ρισκάρουν οι αγρότες, που επενδύουν στα φωτοβολταϊκά πάρκα, υποστήριξε το ΥΠΕΚΑ, απαντώντας σε Ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή η κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για τη διακοπή κατάθεσης νέων αιτήσεων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών!

Το ΥΠΕΚΑ ομολόγησε ότι «πολλά από τα έργα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών για τα οποία έχουν υποβληθεί αιτήματα, έχουν σημαντική πιθανότητα να μη γίνουν είτε για τεχνικούς λόγους ή και για λόγους αδυναμίας χρηματοδότησης». Επιπλέον, υποστηρίζει ότι «οι υποψήφιοι επενδυτές γνώριζουν το σχεδιασμό του υπουργείου και λαμβάνουν το ρίσκο ενός νέου, πιθανά μη υλοποιήσιμου αιτήματος, κάτι που αφορά τα νέα αιτήματα, που υποβλήθηκαν από ιδιώτες».

Οι αγρότες ανέλαβαν το ρίσκο. Η κυβέρνηση πότε θα αναλάβει τις ευθύνες της; Τόσο το ΥΠΕΚΑ, όσο και η διοίκηση της ΔΕΗ γνώριζαν ότι το δίκτυο είναι κορεσμένο ή και ακατάλληλο για τέτοιου τύπου επενδύσεις σε πολλά σημεία της χώρας.

Ωστόσο, επέλεξαν να αποκρύψουν την πραγματική κατάσταση, εμπλέκοντας τους παραγωγούς, που αναζητούν συμπληρωματικό εισόδημα, σε μια ατελέσφορη περιπέτεια, υπό την κενή ταμπέλα «πράσινη ανάπτυξη». Η πράσινη οικονομία συνεπάγεται τον ανασχεδιασμό όλων των οικονομικών και παραγωγικών τομέων και πολιτική ηγεσία σημαίνει, ότι πρέπει να οδηγούμε τους πολίτες σε σωστούς δρόμους, κι όχι σε αδιέξοδα.

Η κυβέρνηση με το έλλειμμα διαχειριστικής ικανότητας που τη διακρίνει, δυσφημίζει στα μάτια του Ελληνα πολίτη τις επενδύσεις αειφόρου ανάπτυξης, βυθίζοντας σε απαξία κάθε πρωτοβουλία, που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα ξανά στην ανάκαμψη.