Την άμεση αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης στο Αρκούδι του Νομού Ηλείας ζητά με ερώτηση της, η Ηλεία Βουλευτής Επικρατείας, Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 21:05
Σημαντική είναι η περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση της γνωστής παραλίας «Αρκούδι» του Νομού Ηλείας, γεγονός που κατήγγειλε με σημερινή Ερώτησή της στη Βουλή η καταγόμενη από την Ηλεία, βουλευτής Επικρατείας και Αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ, κα.Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η βουλευτής ζήτησε από την Υπουργό Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να αντιμετωπιστούν άμεσα οι απαράδεκτες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τα τεχνικά έργα, που εκτελέστηκαν για την συγκέντρωση και απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων από τον οικισμό. Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι τα τελευταία δύο χρόνια, οι αγωγοί μεταφέρουν στην παραλία τόσο τα όμβρια ύδατα του οικισμού, όσο και αυτά μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα δύσοσμο έλος. Οι αγωγοί καταλήγουν στην αμμουδιά και ο όγκος των υδάτων είναι τέτοιος, που δεν επιτρέπει την απορρόφησή τους, με αποτέλεσμα το νερό να λιμνάζει, προκαλώντας εστία μόλυνσης, επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.
Η αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος εντείνεται περισσότερο με την τοποθέτηση στην παραλία, στύλων ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ.