Την άμεση καταβολή των Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) στους δικαιούχους ελαιοπαραγωγούς της Ηλείας για τις ζημιές που υπέστησαν από τις πυρκαγιές του 2007 ζήτησε η Βουλευτής Επικρατείας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 19:55

Ερώτηση για την καθυστέρηση καταβολής των Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) στους Δικαιούχους ελαιοπαραγωγούς της Ηλείας για τις ζημιές που υπέστησαν, από τις πυρκαγιές του 2007 κατέθεσε η Βουλευτής Επικρατείας κ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.
Η καταβολή των ενισχύσεων για την ανασύσταση του φυτικού κεφαλαίου, καθώς και οι αποζημιώσεις για την απώλεια της παραγωγής, από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 έχουν καθυστερήσει, οδηγώντας τους παραγωγούς σε απόγνωση. Αν και έχουν ήδη καταβληθεί οι δόσεις για τα έτη 2008 και 2009, η δόση του 2010 δεν καταβλήθηκε εγκαίρως. Οι ελαιοπαραγωγοί της Ηλείας δεν υπέστησαν μόνο ολοκληρωτική καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου, αλλά έχασαν και τον αναγκαίο αγροτικό εξοπλισμό τους. Συνεπώς, χρειάζονται κατά προτεραιότητα την καταβολή των αποζημιώσεων, που δικαιούνται προκειμένου να επιβιώσουν.