Η Διονυσία Θεοδώρα για τα Διεθνή Θέματα

Μήνυμα για τα Διεθνή Θέματα

Web-TV

Διασυνοριακή Πτώχευση
Συνάντηση Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου με εκπρόσωπο της Κίνας για προώθηση του Ν. Ηλείας
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 20:24

Συνάντηση για την ενίσχυση των Πολιτιστικών ανταλλαγών και την προώθηση του Τουρισμού του Νομού Ηλείας στην Κίνα είχε η Βουλευτής Επικρατείας κα.Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με την Ακόλουθο της της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για θέματα Πολιτισμού, κα. Τσεν.
Η κα.Αυγερινοπούλου, που κατάγεται από την Ηλεία, συζήτησε με την Πολιτιστική Ακόλουθο της Κίνας τρόπους ενίσχυσης, επιχειρηματικής ανάπτυξης και τουριστικής προώθησης της πολιτιστικής ταυτότητας της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και ολόκληρου του νομού.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η κα. Τσεν σημείωσε την ιδέα για προώθηση του αθλητικού τουρισμού στην κοιτίδα του ολυμπιακού πνεύματος, ενώ συζητήθηκε και η δυνατότητα εξεύρεσης επενδύσεων για τη δημιουργία παιδικών κατασκηνώσεων, οι οποίες θα προάγουν τα αθλητικά ιδεώδη και θα δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά από την Κίνα να πραγματοποιούν τις διακοπές τους στα ιδυλλιακά τοπία του Νομού.
Στη συνάντηση επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα ανταλλαγών Ελλήνων και Κινέζων φοιτητών σε δήμους του νομού Ηλείας με στόχο την μεταφορά τεχνογνωσίας στην αντιμετώπιση και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, μετά από φυσικές καταστροφές.
Η κα. Αυγερινοπούλου θα έχει τις επόμενες ημέρες συνάντηση και με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Λούο Λιντσουάν με στόχο την προώθηση εξαγώγιμων αγροτικών προϊόντων του Νομού Ηλείας προς τη μεγάλη και ταχύτατα αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά, σε συνεργασία με τοπικές αγροτικές ενώσεις, ή ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.