Η Διονυσία Θεοδώρα για το Περιβάλλον

Μήνυμα για το Περιβάλλον

Web-TV

Νομοσχέδιο για την ανακύκλωση
Δήλωση για την ημέρα της θάλασσας
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010 11:19

Δήλωση της Βουλευτού Επικρατείας, Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου,
για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας

Η κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την 20η Μαΐου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Ημέρα αυτή ας αποτελέσει μια αφορμή να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη προστασίας της θάλασσας, που έχει επιβαρυνθεί και συνεχίζει να επιβαρύνεται από την ρύπανση, τη ναυσιπλοΐα, την υπεραλίευση, την παράκτια ανάπτυξη και τις κλιματικές αλλαγές.

Οι αλλαγές του κλίματος εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν μεταβολές στην θαλάσσια βιοποικιλότητα, επηρεάζοντας την κατανομή και την αφθονία των πληθυσμών. Ήδη πολλά θαλάσσια είδη στην Μεσόγειο κινδυνεύουν με εξαφάνιση.


Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, ως ημίκλειστα θαλάσσια οικοσυστήματα ιδιάζουσας περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, στα πλαίσια τουΕυρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας, έχουμε ήδη από το 2007 αναλάβει την πρωτοβουλία ίδρυσης ενός Κέντρου Κλιματικών Αλλαγών στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.