Η Διονυσία Θεοδώρα για το Περιβάλλον

Μήνυμα για το Περιβάλλον

Web-TV

Νομοσχέδιο για την ανακύκλωση
Green ICT Ημερίδα
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010 11:42

«Πράσινο» αντίδοτο στην οικονομική κρίση, με καινοτόμες προτάσεις κατά την ημερίδα του e-TEE για τις «πράσινες» Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών.

Ιδιαίτερη επιτυχία, η οποία αποτυπώθηκε τόσο στην ευρύτατη προσέλευση, όσο και στην ποιότητα των εισηγήσεων, σημείωσε η Ημερίδα Green ICT, η οποία διοργανώθηκε τη Δευτέρα, 17 Μαΐου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών, από το e-TEE – το τμήμα Πληροφορικής & Επικοινωνιών του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας.

Στόχος της ήταν η διερεύνηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, όσον αφορά στην ίδια τους τη χρήση, αλλά και στο πλαίσιο της στήριξης κάθε άλλου τομέα ή λειτουργίας, σε συνδυασμό με τις προοπτικές ανάπτυξης που -χάρη σ’ αυτές- διανοίγονται για την εθνική οικονομία.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Οδυσσέας Ι. Πυροβολάκης, Πρόεδρος της ΕΜηΠΕΕ και Νέστωρ Ιωαννίδης, Πρόεδρος ΕΠΥ, ενώ την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Νίκος Σηφουνάκης, Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Σταύρος Δήμας, τ. Επίτροπος Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Θέματα Περιβάλλοντος με την ομιλία του «Η Συμβολή των Τεχνολογιών Πληροφορικής στην Καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής και η κ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας