Συγχαρητήρια Αυγερινοπούλου στους Ποδηλάτες Ζαχάρως και τους συνεργαζόμενους φορείς για το «Δρόμο της Φωτιάς»
Σάββατο, 08 Ιουλίου 2017 15:12

Τα θερμά της συγχαρητήρια απηύθυνε η Δρ. Αυγερινοπούλου στο Σύλλογο Εθελοντισμού, Δράσης και Άθλησης «Ποδηλάτες Ζαχάρως», το Δήμο Ζαχάρως, την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και τους συνεργαζόμενους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, μεταξύ των οποίων ο Φιλαθλητικός Όμιλος Πύργου, οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Διασωστική Ομάδα Φιγαλείας και η Εθελοντική Οργάνωση ROMMEL, για την επιτυχημένη οργάνωση του 7ο Ποδηλατικού Γύρου και αγώνα αντοχής που διοργάνωσαν με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.


Η Δρ. Αυγερινοπούλου, η οποία ως τότε Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας είχε παράσχει εθελοντικά αμέριστη υποστήριξη σε περιοχές του Ν. Ηλείας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, ενώ ως Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής είχε αναδείξει ιδιαίτερα το ζήτημα των αποζημιώσεων των πληγέντων, δήλωσε:


«O 7ος Ποδηλατικός Γύρος με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ο Δρόμος της Φωτιάς» διεξάχθηκε με την αφορμή της συμπλήρωσης φέτος των δέκα (10) ετών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και είναι αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων. Οι ποδηλάτες, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών, αποφασιστικά κάλυψαν τις διαδρομές που συνδέουν οκτώ (8) από τα χωριά της Ηλείας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, θυμίζοντας σε όλους μας την καταστροφή που συνέβη τότε, αλλά και ότι θα πρέπει να λάβουμε όλοι – πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνία των πολιτών - τα μέτρα μας, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ στον τόπο μας τέτοια μεγάλη καταστροφή. Προστατεύοντας τα δάση, δεν προστατεύουμε μόνο την σημαντική βιοποικιλότητα της περιοχής μας, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, την υγεία και τη ζωή μας. Όλοι οι πολίτες μαζί, να πούμε ένα «Ποτέ Ξανά» στις πυρκαγιές.!»


Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με απονομή δώρων από χορηγούς του Ποδηλατικού Γύρου, καθώς και αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες. Η Δρ. Αυγερινοπούλου χάρισε ένα ποδήλατο σε παιδάκι της περιοχής, με την ευχή να είναι πάντα υγιές και ευτυχισμένο. «Το ποδήλατο προσφέρει υγεία, χαρά και μακροζωία σε όλους, και υγιείς κοινωνικές σχέσεις. Ας μάθουμε στα παιδιά μας να είναι χαρούμενα μέσω των αθλητικών δραστηριοτήτων» δήλωσε η Δρ. Αυγερινοπούλου επ’ αφορμή της απονομής των βραβείων.

alt alt

alt